Rita Barberá, Fernando Alonso i Francisco Camps en el darrer GP de Fórmula 1 disputat a València
Fórmula 1

La policia escorcolla la seu de l'empresa pública que va organitzar el GP de València de Fórmula 1

Van ser cinc anys, del 2008 al 2012, en què el circ de la Fórmula 1, amb tota la seva esplendor, va fer escala a València

Actualitzat

El cercle per destapar les irregularitats al voltant del GP de València de Fórmula 1 es va estrenyent. Aquest dimecres, la policia ha escorcollat la seu de l'empresa pública responsable de l'organització de l'esdeveniment, Circuito del Motor, anteriorment coneguda com a Valmor.

Han estat més de quatre hores d'escorcolls a la recerca de documentació i de proves relacionades amb el cas que investiga el Jutjat d'Instrucció número 2 de València. S'han endut llibres de comptabilitat, factures, justificants de pagaments i actes del consell de direcció durant els anys que el circ de la Fórmula 1 va fer escala a València, del 2008 al 2012.

Un dels eixos principals de la investigació és l'absorció de 30 milions d'euros en deutes per part l'empresa pública Circuito del Motor després de comprar l'empresa Valmor per un euro. Darrere dels comptes deficitaris de Valmor sempre hi va haver l'Institut Valencià de Finances (IVF) com a avalador i prestatari.

A l'espera d'aclarir els fets, la jutgessa manté com a imputats l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps, l'exconsellera d'Esports Dolores Johnson i l'empresari i expilot de Motos Jorge Martínez "Aspar".

Anar al contingut