Andrey Amador amb el mallot de líder del Giro (@giroditalia)
Andrey Amador amb el mallot de líder del Giro (@giroditalia)
Ciclisme

La policia de Costa Rica confisca la bicicleta al ciclista del Movistar Andrey Amador

L'episodi ha estat una de les notícies del dia a Costa Rica, país on Amador és un dels esportistes amb més projecció internacional arran del seu quart lloc al Giro d'aquest any

Actualitzat

El ciclista del Movistar Andrey Amador ha vist com la policia del seu país, Costa Rica, li confiscava la bicicleta per circular per una zona prohibida a aquests vehicles. A les xarxes socials, el ciclista ha expressat el seu malestar per la forma com s'ha comportat l'agent de l'ordre que li ha pres la seva eina de treball.

"Estava molt molest per la forma com ha actuat el policia. Sóc conscient del meu error i he d'acceptar que em treguin la bicicleta o em posin una denúncia, però el policia, sense avisar, se m'ha creuat al davant amb la moto i ha anat de poc que no em fa caure a terra. Ha posat en risc la meva vida i la meva integritat, i per això estic enfadat", ha explicat Amador.

El director de la Policia de Trànsit, Mario Calderón, ha confirmat que en el lloc on Amador s'entrenava està prohibit circular en bicicleta, perquè la velocitat permesa als automòbils és de 80 quilòmetres per hora. "Sé que he comès un error circulant per una carretera perillosa per nosaltres els ciclistes, però ho he fet per no anar pels Hatillos, una zona de més risc pel que fa a la seguretat", s'ha disculpat Amador en un vídeo penjat a Twitter.

L'home del Movistar va acabar quart de la general del Giro d'Itàlia del 2016, prova on va arribar a ser líder en la millor actuació d'un ciclista centreamericà en una de les tres grans voltes per etapes (Tour, Giro, Vuelta) del calendari internacional.

 

 

 

Anar al contingut