Gunnar Bentz i Jack Conger, caminant cap a la comissaria internacional de l'aeroport (Reuters)
Gunnar Bentz i Jack Conger, caminant cap a la comissaria internacional de l'aeroport (Reuters)
Jocs Olímpics

La policia brasilera pensa que l'assalt denunciat per Ryan Lochte, James Feigen, Gunnar Bentz i Jack Conger no va passar

La versió policial assegura que els quatre nedadors nord-americans, alterats i ebris, es van enfrontar amb guardes de seguretat d'una gasolinera pròxima a la vila olímpica

Actualitzat

Segons la policia brasilera, el suposat assalt patit per Ryan Lochte, James Feigen, Gunnar BentzJack Conger a Rio de Janeiro no es va produir mai. Segons la versió policial els esportistes en realitat es van enfrontar, alterats i ebris, a guardes de seguretat d'una gasolinera de Barra de Tijuca, on es troba la vila olímpica.

Els nedadors nord-americans van denunciar haver sigut assaltats a punta de pistola per homes vestits com policies. Però el cap de la policia civil, Fernando Veloso, ha explicat que la investigació demostra que l'assalt mai es va produir. Segons informacions del diari "O'Globo", els nedadors van provocar danys a les instal·lacions i es van negar a pagar, acció que va fer que els agents de seguretat intervinguessin.

La justícia brasilera va prohibir, ahir dimecres, que els quatre esportistes sortissin del país. Lochte ja es trobaria en el país nord-americà però la policia va impedir ahir a la nit que Bentz i Conger agafessin un avió amb destinació als Estats Units. Els dos nedadors es van negar a declarar durant les quatre hores que van estar a la comissaria internacional de Rio. L'advocat dels esportistes, Sergio Guerra, ha declarat: "Els meus clients han estat conduïts a declarar de manera coercitiva, fet que és una aberració jurídica. Però el que més impressiona és la retenció del passaport de testimoni".

Les versions contradictòries explicades pels nedadors i el vídeo de la seva arribada a la Vila Olímpica, en el que apareixen amb els seus objectes personals, han portat a la policia a obrir una investigació sobre la veracitat de les seves declaracions. L'advocat dels nedadors ha afegit que tant Bentz com Conger és "van quedar molt espantats, sense entendre perquè els van impedir agafar l'avió".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut