Dominique Aegerter
Dominique Aegerter s'ha retrobat amb la victòria tres anys després de l'última (EFE)
Motor

La pluja premia el coratge de Dominique Aegerter en el GP de San Marino de Moto2

En una cursa complicadíssima, la meitat dels pilots han abandonat per caigudes, i Lüthi ha aconseguit un segon lloc que l'acosta a Morbidelli en la classificació del Mundial

Actualitzat

La cursa de Moto2 del Gran Premi de San Marino ha vist un doblet suís al podi, amb Dominique Aegerter en la primera posició i Thomas Lüthi en la segona. El tercer lloc se l'ha quedat el malaisi Hafizh Syahrin, tot un especialista en pluja que ha fet valer les seves habilitats davant les caigudes constants de la resta de pilots.

I és que l'aigua, certament, ha deslluït la prova. Ha plogut des del principi fins al final, i els bassals i la condició relliscosa de l'asfalt han fet que només 16 pilots –la meitat dels que havien pres la sortida– hagin acabat. Hi ha hagut més de 20 caigudes, i, fins i tot, alguns pilots han caigut dues vegades, tot i que d'altres han lliscat per terra i han tingut la sort de poder seguir.

Entre els catalans, només Xavi Vierge ha acabat, en la quinzena posició. Isaac Viñales i Àxel i Èdgar Pons han caigut. De fet, entre la llarga llista de pilots espanyols, Vierge ha estat l'únic supervivent. Tot plegat, sumat a la baixa coneguda d'Àlex Márquez per lesió.

Aegerter s'emporta la satisfacció de retrobar-se amb la victòria. No havia guanyat una cursa des del GP d'Alemanya del 2014, i a San Marino ha obtingut un premi al coratge, després d'haver resistit la presència al darrere de Lüthi, que, després d'un ensurt, ha decidit ser conservador i ficar-se a la butxaca els 20 punts del segon classificat. Això l'acosta a només 12 del líder, Franco Morbidelli, un dels molts damnificats d'aquest diumenge.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut