Novak Djokovic, en el duel contra Querrey (Reuters)
Tenis

La pluja obliga a suspendre el partit de Novak Djokovic i evita la seva eliminació a Wimbledon

El número 1 del món havia cedit els dos primers sets del seu matx, però la pluja ha obligat a suspendre el duel contra Querrey

El partit de la tercer ronda entre el número 1 del món, Novak Djokovic, i el nord-americà Sam Querrey ha estat suspès per la pluja i es reprendrà aquest dissabte. Una sort per al vigent campió del torneig anglès, que en el moment de la suspensió havia cedit els dos sets disputats, per 7 a 6 i 6 a 1. Djokovic tindrà una nit per buscar la manera de remuntar. Roger Federer, set vegades guanyador a Wimbledon, ha superat còmodament el britànic Daniel Evans (6-4, 6-2, 6-2).

Qui si ha remuntat ha estat Feliciano López davant de l'italià Fabio Fognini. Després de cedir els dos primers sets, el tenista de Toledo ha guanyat els 3 següents (3-6, 6-7, 6-3, 6-3, 6-4). López ha tingut un enfrontament amb l'entrenador del seu rival i exentrenador seu, Josep Perlas. El seu rival a la propera ronda serà l'australià Nick Kyrgios, que a més de mantenir una guerra amb els jutges de línia i rebre un avís del jutge per abús verbal ha derrotat l'alemany Dustin Brown en 5 sets (6-7, 6-1, 2-6, 6-4, 6-4).

Del Potro elimina Wawrinka

Juan Martín del Potro ha superat Stan Wawrinka per 3-6, 6-3, 7-6 i 6-3. L'argentí, després del partit, ha declarat que "no esperava guanyar, però m'he superat al segon set i he gaudit del moment". Del Potro i Wawrinka no s'havien enfrontat l'un amb l'altre des de feia quatre anys, a les semifinals d'Estoril, on l'argentí va eliminar el suís.

En el partit d'aquest divendres, Wawrinka ha començat amb autoritat i ha guanyat el primer set en 27 minuts. A partir de llavors, Del Potro s'ha mostrat més segur i ha aconseguit els tres sets següents. L'argentí s'enfrontarà amb el guanyador del partit entre Donald Young i Lucas Pouille.

Juan Mónaco, compatriota de Del Potro, ha caigut eliminat davant de Jo-Wilfried Tsonga en un partit de només 83 minuts. El francès s'ha imposat per 6-1, 6-4 i 6-3. Amb aquesta victòria, Tsonga ha guanyat a Mónaco per setè cop i en totes les superfícies. Tsonga jugarà contra el vencedor de l'enfrontament entre el nord-americà John Isner i l'australià Mathew Barton.

Les queixes de Venus

Carla Suárez ha eliminat Marina Erakovic en dos sets, que han acabat 6-2, en un partit curt, d'una hora i cinc minuts. Amb aquesta victòria, l'espanyola es classifica per a la següent ronda i iguala la seva millor actuació a Wimbledon, ara fa tres anys. Suárez s'enfrontarà amb la nord-americana Venus Williams. Després de les derrotes d'Arruabarrena i Muguruza, l'única representant espanyola que queda en categoria femenina individual és Suárez.

Venus Williams s'ha queixat d'un tracte diferencial entre jugadors masculins i femenins per part dels organitzadors del torneig. La tenista més veterana del torneig (36 anys) assegura que hi ha una discriminació a l'hora de programar els partits i distribuir els participants a les millors pistes. La crítica de la gran de les Williams arriba després que li toqués jugar a la pista 18 de l'All England, una de les més petites i allunyades del nucli central del recinte.

Es jugarà diumenge

La pluja ha endarrerit el calendari de la primera setmana del torneig de Wimbledon, i això ha motivat l'organització del torneig a prendre la decisió de no respectar el descans de diumenge, un dels fets característics d'aquesta cita del calendari. Només en quatre ocasions a la història l'All England Club ha acollit partits l'últim dia de la setmana: el 1991, el 1997, el 2004 i ara el 2016.