Messi FIFA Ballon d'Or
Messi en l'última cerimònia del FIFA Ballon d'Or, aquest 2016 (Reuters)
Futbol

La Pilota d'Or tornarà a ser un premi exclusiu de "France Football" i desvinculat de la FIFA

Les dues entitats no s'han posat d'acord per renovar el contracte que unificava els guardons respectius i sembla que la federació internacional vol tornar celebrar el seu propi gran certamen internacional

Actualitzat

La denominació FIFA Ballon d'Or per al guardó individual més important que s'atorga cada any en el món del futbol deixarà d'existir pròximament. El premi de la Pilota d'Or tornarà exclusivament a ser la iniciativa de "France Football", que el va instaurar l'any 1956.

Des del 2010, la federació internacional de l'esport, que ja organitzava els premis FIFA World Player, va arriba a una acord amb la prestigiosa revista per unificar els dos certàmens. Ara, el contracte signat entre les dues parts ha caducat i no hi ha hagut acord per renovar-lo.

Segons ha informat "Mundo Deportivo" aquest divendres, la causa del trencament podria trobar-se en les noves polítiques de Gianni Infantino, que ha assumit la presidència de la FIFA aquest mateix 2016. Infantino pretén que l'organisme torni a tenir el seu propi premi i una gran cerimònia internacional, dels quals encara no s'ha confirmat cap detall, ni tan sols si el guardó tornarà a dir-se FIFA World Player.

En tot cas, la continuïtat de la Pilota d'Or està assegurada, i torna a les mans de "France Football" exclusivament.

El sis anys de vida del FIFA Ballon d'Or només han donat dos guanyadors: Lionel Messi (quatre vegades) i Cristiano Ronaldo (2). Andrés Iniesta ha estat segon en una ocasió i tercer en una altra; Xavi Hernández ha tingut dos tercers llocs.

Anar al contingut