Futbol internacional

La Pilota d'Or premiarà a partir d'aquest any el millor jugador dels cinc continents

La Pilota d'Or, que fins ara premiava el millor jugador de les lligues europees, s'obrirà a partir d'aquest any als cinc continents, i la revista organitzadora, "France Football", ha ampliat el seu jurat de periodistes. Amb aquesta evolució, la revista francesa pretèn escollir cada any el millor futbolista del món sense cap limitació, fet que suposa l'obertura definitiva del guardó.

Actualitzat

El primer Pilota d'Or elegit amb aquesta nova fórmula serà proclamat el pròxim 2 de desembre. Des de la seva creació, el 1956, i fins al 1995, aquest premi recompensava exclusivament jugadors europeus. Aquell any, "France Football" va introduir entre els seus candidats tots els jugadors, sense tenir en compte la seva nacionalitat, sempre que militessin en clubs del Vell Continent.

Aquesta primera obertura va permetre guanyar el guardó al liberià George Weah (1995) i els brasilers Ronaldo (1997 i 2002), Rivaldo (1997) i Ronaldinho (2005), però va deixar sense reconeixement futbolistes de la talla de Pelé o Maradona.

60è aniversari de "France Football"

"France Football", que celebra aquests dies el 60è aniversari, també ha decidit ampliar el nombre de periodistes que eligeixen el guanyador del prestigiós premi. Com fins ara, la redacció de la revista elaborarà una llista de 50 jugadors d'entre la qual els membres del jurat escolliran els seus favorits. La llista d'aquest any es publicarà el pròxim 23 d'octubre.

Anar al contingut