Barça

La Pilota d'Or de la FIFA serà avui en mans d'un jugador del Barça: Xavi, Iniesta o Messi

La gala de la Pilota d'Or, que la FIFA celebrarà avui a partir de les 19 hores al Palau de Congressos de Zuric, es convertirà en la festa del FC Barcelona, que ha fet ple entre els nominats a millor jugador de 2010 amb Andrés Iniesta, Xavi Hernández i Leo Messi. Un d'aquests tres futbolistes format al planter blaugrana serà distingit, en funció dels vots que hagi rebut dels capitans i entrenadors de les seleccions nacionals i dels periodistes especialitzats, amb la Pilota d'Or al millor jugador del món de l'any passat. TV3 i Esport 3 faran una edició especial del programa "Esport club" per seguir en directe l'entrega del guardó a partir de les 18.15 hores.

Actualitzat
Fins a la passada edició, aquest premi el lliurava la revista "France Football" però, a partir d'aquest any, substitueix el FIFA World Player que la federació internacional atorgava en la seva gala anual, amb la qual cosa el guardó ha quedat unificat amb el nom Pilota d'Or de la FIFA.

A més d'Iniesta, Xavi i Messi, guanyador de l'última edició, la representació del club blaugrana es completa amb Carles Puyol, Gerard Piqué i David Villa, tres jugadors nominats pel sindicat internacional de futbolistes (FIFPro) per formar part de l'onze ideal de l'any; i Pep Guardiola, nominat a millor entrenador al costat del tècnic del Reial Madrid, José Mourinho, i el seleccionador espanyol, Vicente del Bosque. Perquè la gala no afecti la preparació del partit de Copa del Rei de dimecres que ve contra el Betis, el FC Barcelona ha programat un viatge llampec a Zuric en col·laboració amb la FIFA, que li ha cedit dos avions amb destinació a aquesta localitat suïssa que sortiran avui al matí i tornaran en acabar la cerimònia de lliurament de premis.

La transmissió des de la ciutat suïssa formarà part d'una edició especial del programa "Esport club", "Esport club: Pilota d'Or", que començarà a les 18.15 i que s'allargarà fins a les 20.35, i que també emetrà el canal Esport 3. Aquest esdeveniment tindrà un ampli seguiment informatiu, al llarg de tota la jornada d'avui.

Valdés es queda amb tots tres

Com a bon company d'equip, Víctor Valdés estarà orgullós guanyi qui guanyi la Pilota d'Or. De fet, voldria que se'n repartissin tres, una per cada un dels candidats. El porter del Barça va ser el convidat del "Hat-trick Barça" del 33 i va confessar que, això sí, entre tots tres -Xavi, Iniesta i Messi- té una predilecció pel seu amic Andrés.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut