Jerome Jordan
Jerome Jordan ha debutat amb bones sensacions a Badalona (EFE)

La Penya obté un triomf de prestigi contra l'Unicaja (82-79) i el Manresa cau davant la reacció final del Baskonia (82-69)

L'equip badaloní suma la segona victòria, la primera a casa, mentre que el del Bages ha encaixat un parcial d'11 a 0 després d'haver remuntat

El Divina Assegurances Joventut va confirmar contra l'Unicaja que ha trobat definitivament el camí del triomf, en sumar la segona victòria consecutiva (82-79), la primer a casa, en un partit en què els de Diego Ocampo han sabut patir i en el qual han decidit els veterans Sergi Vidal i Luka Bogdanovic.

Els verd-i-negres, amb cinc jugadors anotant deu o més punts (Sàbat, Lapornik, Bogdanovic, Miralles i Ventura), han jugat una gran primera part i, malgrat que han deixat escapar un avantatge de 16 punts (61-45) al final del tercer període, han sabut refer-se davant un rival molt irregular, que ha trencat una ratxa de quatre triomfs a la Lliga.

La Penya ha estat molt encertada en el joc interior, amb el debutant Jordan, Miralles i Stutz, que conjuntament han anotat 20 punts, i brillant en els triples amb 11 encerts de 22 intents. Sàbat i sobretot Bogdanovic, amb quatre cistelles cadascun, han estat decisius quan el matx es veia més incert.

La reacció del Baskonia mata les esperances del manresa

Un Baskonia en teoria molt superior s'ha imposat a un combatiu ICL Manresa, que no ha donat el partit per perdut en cap moment al Buesa Arena (82-69). L'equip vitorià ha estar incòmode fins a l'últim quart, tot i que havia marxat al descans amb un avantatge considerable (44-31).

Jaka Blazic, amb 17 punts, ha donat l'impuls que els locals necessitaven per tancar el partit, però Scott Suggs (17) i Aleksandar Cvetkovic (14) han donat opcions als del Bages, especialment al tercer quart, que s'ha acabat amb un parcial de 14 a 22. En aquesta fase, el manresa ha tret un bon fruit de la pressió a tota la pista que Ibon Navarro ha ordenat.

Quan faltaven sis minuts pel final, el Manresa ha reduït el desavantatge a un sol punt (62-61), però dos triples seguits de Johannes Voigtmann i Adam Hanga han capgirat la dinàmica del partit. Els bascos han aconseguit un últim parcial d'11 a 0 que ha decidit el matx.