La Penya no dóna opció a l'Akasvayu i s'emporta la Copa ULEB cap a Badalona (54-79)

Segon títol de la temporada i bitllet cap a l'Eurolliga pel DKV Joventut. Els verd-i-negres van ser molt superiors a l'Akasvayu Girona en la final catalana de la Copa ULEB. Els gironins només van plantar cara en el primer quart, però la defensa de la Penya va ofegar Marc Gasol i l'Akasvayu es va enfonsar a partir del segon període. Demon Mallet, amb 26 punts, va ser el màxim anotador del partit, mentre que Rudy Fernández va ser més determinant que Marc Gasol en el duel entre els dos millors jugadors de la Lliga ACB.

L'Akasvayu va sorprendre la Penya amb un joc molt agressiu en els primers instants de partit (12-2 al minut 4 amb 8 punts d'un inspiradíssim Radenovic). Els badalonins, que ja havien sortit adormits en els partits de quarts de final i semifinals, van reaccionar de la mà de Demon Mallet, qui amb dos triples consecutius va tornar la igualtat al marcador (14-12). Els gironins, però, van poder mantenir les distàncies fins al final d'un primer quart en el qual van ser superiors al DKV Joventut. El DKV reacciona El segon període va ser de domini total dels d'Aíto. El sistema defensiu verd-i-negre va deixar Marc Gasol pràcticament inèdit en atac. L'MVP de l'ACB d'aquesta temporada només va poder contribuir amb assistències i rebots, i els seus únics tres punts en els primers vint minuts van arribar des de la línia de tirs lliures. La millor arma dels badalonins en aquest segon quart va ser el joc interior, on Moiso i Popovic es van bastar per capgirar la dinàmica del partit (25-30 a dos minuts del descans). Pels gironins, només Radenovic (14 punts al descans) semblava capaç d'anotar. Al descans s'hi va arribar amb avantatge de la Penya (27-34). Rudy, més determinant que Gasol Els verd-i-negres van sortir a la segona part disposats a sentenciar la final per la via ràpida. Rudy Fernández va demostrar perquè l'esperen amb el braços oberts a l'NBA; mentrestant, el petit dels Gasol es va haver de barallar tot sol contra les torres del DKV, ja que els seus companys no el van ajudar gaire sota els taulers. Si en el segon quart els gironins només havien pogut anotar 6 punts per 18 de la Penya, el tercer període encara va ser menys desfavorable pels de Pedro Martínez (10-24 per un total de 37-58 a falta de 10 minuts pel final). Amb el partit decidit, el DKV es va dedicar a mantenir les distàncies en l'últim període. Segon títol de la temporada per als d'Aíto i bitllet per a l'Eurolliga de l'any que ve. Rudy Fernández deixarà una bona herència a Badalona abans de marxar a l'NBA. Avui Badalona, de celebració A l'arribada a l'aeroport, van ser rebuts com a campions per part d'un centenar d'aficionats que esperaven els seus ídols, i on Aíto va ser un dels més aclamats. La ULEB se suma a la Lliga catalana i la Copa del Rei. Aquesta tarda hi haurà celebracions a Badalona, a l'Ajuntament i al Pavelló Olímpic: ara toca que els aficionats vegin de prop els seus ídols i la Copa.