Bàsquet

La Penya es classifica matemàticament per a la Copa amb un clar triomf sobre el Fuenlabrada (85-65)

Goran Suton, amb 21 punts i 8 rebots, es converteix en l'heroi inesperat del FIATC Joventut

Hannah, amb la pilota, intenta superar la defensa de Díaz. (Foto: EFE)

Després que la derrota a València de la jornada anterior trenqués la seva millor ratxa, el FIATC Joventut no ha trigat a recuperar la bona línia i ho ha fet amb una festassa a l'olímpic de Badalona, amb un triomf sobre el Montakit Fuenlabrada per vint punts (85-65). La victòria li val, a més, per classificar-se matemàticament per a la Copa.

El conjunt madrileny ha aconseguit mantenir el xoc igualat durant la primera part (39-35), però ha cedit en la segona davant l'equilibri verd-i-negre. En les dues fases, Goran Suton, amb 21 punt i 8 rebots, s'ha erigit en el puntal de la Penya, que, de tota manera, ha tornat ha basar l'èxit en un bon joc col·lectiu i molta feina en la transició defensa-atac. Barrera, Savané i Miralles han contribuït amb 10 punts cadascun i han fet oblidar la baixa del lesionat Kirksay. En cas de Miralles, amb un mèrit reforçat: els seus 10 rebots l'han portat a signar un doble doble.

La Penya tornarà a la Copa després de tres anys d'absència, havent-se classificat quan encara falten dos partits perquè s'acabi la primera volta de la lliga regular. L'actual balanç d'11 a 4 li permet, a més, mantenir-se, juntament amb el Barça i el Madrid, en el grup perseguidor del líder, l'Unicaja.