La Penya deixa escapar una bona oportunitat de refermar-se en zona de "play-off" (91-95)

El València ha desactivat el FIATC Joventut en un partit que era clau per als dos equips per classificar-se per al "play-off". L'ex verd-i-negre Pau Ribas ha estat la peça clau del València per aconseguir la victòria

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

El FIATC Joventut ha deixat escapar una victòria que era clau a casa davant el València (91-95). Una victòria davant d'un rival directe que els hagués consolidat més a les places de 'play-off' i que els de Maldonado han tingut molt a prop en gairebé tot el partit.

València i Penya han fet un gran partit, molt treballat i disputat. Els de Salva Maldonado han fet una gran actuació des de la línia de triple i Mallet (amb 5 de 6) ha estat un dels protagonistes del dia.

Els verd-i-negres han començat bé el primer quart, en un partit marcat pel retorn de Kirksay, un dels jugadors importants, després de sis partits apartat dels parquets. Al final dels primers deu minuts, la diferència en el marcador era només d'un punt (24-25) a favor dels visitants. El València ha sortit fort i ha començat a marcar diferències, però un gran Mallet, que ha fet una esplèndida actuació sobretot des de la línia de 3,75, ha deixat el marcador al descans de nou només un punt per sota (51-52).

La Penya ha continuat lluitant i ha trencat el partit al tercer quart. Llovet (15 punts i 21 de valoració) i Mallet (20 punts i 24 de valoració) han estat els millors de Badalona en el millor quart del partit, amb un parcial de 28-16 (79-68).

A l'últim quart, però, el València ha escurçat distàncies en el marcador, amb un joc molt individual. La Penya ha perdut encert i ha comès errors, a més de perdre Sergi Vidal i Albert Ventura per acumulació de faltes, en un final de partit complicat davant d'un fort València que ha lluitat cada punt fins al final. L'ex verd-i-negre Pau Ribas (20 punts i 31 de valoració) i Serhiy Lishchuk (amb 16 punts i 25 de valoració) han estat les peces clau de la victòria valenciana.

Els visitants han sumat la major part dels punts de l'últim quart des de la línia de tir lliure i el parcial de 0-11 ha sepultat els de Badalona, segurament en el millor partit dels de Maldonado després de la Copa del Rei. La Penya ja acumula nou derrotes en onze jornades.