La Penya continua en el millor moment de la temporada i derrota el Banca Cívica a Sevilla (73-77)

El Fiatc Joventut ja es veu capaç de tot. No va guanyar cap partit a fora en la primera volta i ara en van tres de seguides. Aquest diumenge ha guanyat a la pista del Banca Cívica de Joan Plaza, que venia de guanyar al Palau Blaugrana. Novament els de Salva Maldonado han ofert un gran joc col·lectiu: han anotat els 11 jugadors que han jugat. I la Penya ha manat durant la major part del partit i ha arribat a guanyar de 14. A més, han aguantat amb fermesa els intents de l'equip local de remuntar el partit. Jeter, amb 13 punts, i Latavious Williams, amb 12 i 10 rebots, han tornat a destacar en l'equip de Salva Maldonado, que en un mes ha passat de patir per la permanència a mirar cap a les places de 'play-off'.

El primer quart ha estat molt igualat. Els de Joan Plaza l'han dominat de principi a fi (7-4, 11-7), però sense marcar diferències en l'electrònic. A la conclusió, 15-13 per als sevillans.

Els de Maldonado no li han perdut la cara al xoc (20-23), encara que entre Bogdanovic i Triguero han impedit que la Penya comencés a agafar distàncies importants. Però els verd-i-negres han tornat a demostrar que ara són un equip molt sòlid, i amb confiança. A l'equador dominaven per 29-34 amb aportacions de tots els jugadors que han sortit a la pista.

Reacció local insuficient

Amb Paul Davis molt perdut en atac local, el Banca Cívica ha començat a perde-li la cara al matx (29-41, minut 22). Una tècnica assenyalada a Joan Plaza ha fet reaccionar els locals, tot i que la Penya mantenia les distàncies adquirides (31-45 i 36-51).

El despertar anotador de Davis i una zona asfixiant han permès als de Joan Plaza encarar l'últim període amb alguna esperança de remuntada (54-61). Però el Joventut, amb Oliver dirigint l'equip en el tram decisiu, ha superat l'ímpetu local i ha controlat la situació amb una relativa facilitat (56-68, a set minuts del final). Els andalusos fins i tot s'han acostat a quatre punts un minut abans del final, que no ha pogut evitar que una nova victòria marxés cap a Badalona.