Rodrigo San Miguel defensat per Albert Ventura (EFE)

La Penya cau davant un Iberostar amb baixes importants (73-76) i continua sense guanyar a la Lliga Endesa

L'equip badaloní ha cedit davant d'un Iberostar amb l'absència de dos homes importants i continua sense guanyar aquesta temporada a la Lliga espanyola

Daniel AlentoActualitzat

El Divina Seguros Joventut ha encadenat la seva tercera derrota en els tres partits que ha disputat de la Liga Endesa. Aquest diumenge no ha pogut superar un Iberostar Tenerife (73-76) que ha trobat en el polonès Mateusz Ponitka (21 punts, 10 rebots) el referent indispensable davant la baixa de dos homes clau com el base Davin White i el pivot Mike Tobey.

La Penya ha començat el matx molt millor, amb Patrick Richard (15 punts, 4 rebots) anotant 7 dels seus 9 primers punts. Els verd-i-negres han arribat a tenir 14 punts de marge (29-15) al començament del segon quart, amb dos triples seguits (el primer al final del primer quart) de Sergi Vidal. Però els de Diego Ocampo han deixar d'estar encertats en el triple després d'anotar 5 dels seus 7 primer intents (8 de 26 al final del matx), i han començat a perdre pilotes. I al contraatac, els canaris s'han acostat en el marcador per arribar al descans 8 punts a sota, 41-33.

L'Iberostar ha mantingut el seu joc controlat en atac, amb bones combinacions a partir de bloqueig i penetracions, fins a avançar-se amb un triple de Tim Abromaitis (11 punts, 6 rebots), 51-54. L'aler pivot, ben escortat per Fran Vázquez (16 punts, 6 rebots), ha fet molt de mal als locals en un tercer quart que ha acabat 56-58. Roscoe Allen, inèdit fins aquell moment, ha aconseguit un màxim avantatge visitant, 61-66. La Penya ha millorat en defensa i amb accions individuals en atac s'ha acostat en el marcador liderada pel pivot Jerome Jordan (14 punts, 7 rebots). Els canaris han posat dos bases en pista, Rodrigo San Miguel i Ferran Bassas (11 punts, 4 rebots, 5 assistències). A falta de pocs segons, San Miguel ha errat els dos tirs lliures que podien haver sentenciat el duel, però la Penya no ha sabut aprofitar el seu últim atac per forçar la pròrroga.