Fórmula 1

La Pedrera acull la presentació oficial de la 25a edició del Gran Premi d'Espanya al Circuit de Barcelona-Catalunya

La presentació d'aquest Gran Premi d'Espanya de F1 coincideix amb el dia que es compleixen 40 anys del tràgic accident que es va produir al Circuit de Montjuïc, al 1975, que va provocar sis víctimes mortals

El Circuit de Barcelona-Catalunya es prepara per a l'arribada del mundial de Fórmula 1. S'hi disputarà, la setmana que ve, la primera cursa de l'any en territori europeu. Per a molts pilots, com Fernando Alonso, arriba el moment de fer un pas endavant.

L'acollida de grans premis de Fórmula 1 durant 25 anys consecutius és una fita a l'abast de pocs circuits, sobretot en un moment en què cauen del calendari grans premis tan emblemàtics i històrics com el G. P. d'Alemanya. "Costa moltíssim; és un esforç col·lectiu molt gran, però crec que val la pena el tenir un gran premi com aquest després de 25 anys de manera ininterrompuda perquè la nostra projecció internacional és de primer ordre", ha explicat a TV3 Vicenç Aguilera, president del Circuit de Barcelona-Catalunya.

Serà el primer gran premi europeu d'aquesta temporada, en el qual s'esperen novetats i evolucions en els monoplaces de gairebé tots els equips. Després de les quatre primeres curses de l'any, les opcions de victòria al Circuit de Barcelona-Catalunya estan obertes. "El més positiu que estem veient en aquest principi de temporada és que no només hi ha un equip que pot guanyar la carrera de casa, sinó que n'hi ha dos, Ferrari i Mercedes, i tenim quatre pilots que lluitaran per la victòria", explica el pilot català Pedro Martínez de la Rosa.

Curiosament, la presentació d'aquest Gran Premi d'Espanya de F1 coincideix amb el dia que es compleixen 40 anys del tràgic accident que es va produir al Circuit de Montjuïc en el gran premi del 1975. L'aleró del monoplaça de Rolf Stommelen es va desprendre i va provocar un accident que va causar sis víctimes mortals, i el fet va significar la desaparició del Circuit de Montjuïc com a seu del G. P. d'Espanya de Fórmula 1, fins que, setze anys després, és a dir, ara fa 25 anys, el Circuit de Catalunya començava el seu camí.