La natació sincronitzada ja no serà només per a les dones. (Foto: Reuters)
La natació sincronitzada ja no serà només per a les dones. (Foto: Reuters)
Natació sincronitzada

La natació sincronitzada incorpora la modalitat de duo mixt i deixarà de ser un esport exclusiu per a les dones

La proposta del Comitè Tècnic s'ha aprovat al Congrés que la Federació Internacional de Natació està celebrant a Doha

Actualitzat

Feia temps que el Comitè Tècnic de la FINA demanava la inclusió dels homes a la natació sincronitzada, però no ha sigut fins al Congrés de Doha que finalment s'ha aprovat la proposta.

Ha sigut durant el Congrés de la Federació Internacional de Natació, que ha decidit que la natació sincronitzada i el salt de trampolí hi pugui haver una modalitat mixta. Aquesta nova legislació fa que al Mundial de Kazan, que es disputarà l'agost del 2015, ja es podran veure equips mixtos en la modalitat de duo de natació sincronitzada i salt de trampolí.

Grans nedadores com Gemma Mengual i Ona Carbonell s'han mostrat partidàries d'aquesta normativa i així ho han expressat. "És una opció més. Igual que existeix el patinatge mixt, per què no a la sincro? És veritat que serà estrany i no m'agradaria que es veiés com un simple espectacle", ha dit Gemma Mengual, amb una opinió molt semblant a la d'Ona Carbonell: "Em sembla molt bé. Una nova disciplina i que puguin competir els homes és molt encertat".

Així, doncs, sembla que el món de la natació sincronitzada ha fet un pas endavant en la seva evolució, i al proper Mundial de Kazan ja es podran veure homes i dones competint junts en una modalitat que fins ara era exclusiva per a dones.

 

 

Anar al contingut