La multa no fa reaccionar un Barça que perd a casa davant del cuer de l'Eurolliga, el Galatarasay (62-69)

El Galatasaray, un equip que encara no havia guanyat fora de casa a l'Eurolliga, ha agreujat la crisi del Barça. La multa a la plantilla blaugrana no ha fet l'efecte de revulsiu que s'esperava

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona Lassa no ha aconseguit tallar davant el Galatasaray una mala ratxa de 3 derrotes consecutives a l'Eurolliga, en el primer partit després que la plantilla blaugrana hagi estat multada pel seu baix rendiment, lluny de l'esperat al començament de la temporada. El cuer de la competició, que després de 9 partits com a visitant encara no sabia que era guanyar fora de casa, semblava un rival propici per tornar a guanyar. Però ni així. El 62-69 final deixa el destí del Barça a la competició europea a les mans d'altres. La mocadorada i els xiulets al final del partit del públic del Palau potser portaran la directiva a prendre decisions dràstiques.

Els blaugrana han obert una escletxa en el marcador en els primers minuts del partit amb un parcial de 9 a 0, amb 6 punts d'Alexander Vezenkov (18 punts), assistit per Ante Tomic (6 punts, 11 rebots). L'aler pivot ha volgut demostrar que en el seu cas la sanció és injusta. El marcador era baix, amb els dos equips negats en el llançament exterior. Els visitants han tancat el primer quart perdent 16-10. En els últims segons del període ha debutat el base del Barça Xavier Munford.

El Galatasaray ha empatat a 18 amb el primer triple del matx després de 19 fallats entre tots dos equips, 11 del Barça. Alex Tyus (19 punts, 9 rebots) i Austin Daye han avançat els turcs de 4 punts ampliant el parcial a un 4-14. Peteri Koponen (15 punts, 5 rebots) ha anotat el primer triple del Barça (25-24) després de 15 intents errats per part dels locals. El finlandès ha estat l'autor de les dues úniques cistelles de tres punts dels catalans d'una primera meitat on tots dos conjunts han rivalitzat en errades i desencert.

La segona part no ha començat millor. Els de Georgios Bartzokas no han sabut resoldre dos claríssims contraatacs. Vezenkov i Koponen han tornat a obrir forat amb dos triples. Tyrese Rice (8 punts,7 assistències) també ha anotat un altre per posar el Barça 8 punts amunt. Al darrere, però, el base patia en defensa, com també ho feia Tomic davant Tyus. Els jugadors d'Ergin Ataman, amb dos triples de Jon Diebler (14 punts, 4 de 4 en triples) i Blake Schlib (16 punts, 9 rebots, 5 assistències), han tornat a acostar-se a 2 punts. I encara sort d'una cistella de 3 punts de Joan Carles Navarro al final d'una possessió molt complicada. El tercer quart ha acabat 50 a 45.

El Galatasaray ha obert l'últim quart amb un parcial de 2 a 11. Tyus anotava i intimidava en defensa. Rice ha anotat un triple vital per ressuscitar un Barça dubitatiu. Bartzokas ha tornat a donar entrada a Vezenkov i Koponen, els seus millors homes, però Tomic ha perdut dues pilotes de forma consecutiva. Els turcs, gairebé sense voler, s'han posat 3 punts amunt a 2 minuts del final davant un rival que ha desaparegut com a equip per convertir-se en una suma d'individualitats. Una pilota perduda per Rice ha permès a Diebler anotar el 59 a 64. El matx estava sentenciat.

Els resultats de la jornada no han acompanyat. El FC Barcelona veu com s'allunyen les seves opcions d'entrar als quarts de final de l'Eurolliga, encara que sigui com a vuitè, després de les victòries dels equips que marquen el tall amb un balanç d'11 partits guanyats i 11 de perduts, Anadolu Efes i Darussafka. El Barça ha sumat 8 victòries en 22 jornades.