Barça

La Masia del Barça tanca les portes després de 31 anys fabricant nous talents

La Masia del Barça va obrir les portes, com a fàbrica de nous talents, el 20 d'octubre del 1979. Aquest migdia la porta s'ha tancat i 31 anys després el club blaugrana n'obrirà una de nova a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. L'acte de tancament ha estat senzill i emotiu. El vicepresident esportiu del club, Josep Maria Bartomeu; el director esportiu del futbol formatiu del Barça, Guillermo Amor, i el director de la Masia, Carles Folguera, han estat el representants blaugrana encarregats de tancar una porta plena d'història i d'enveja sana arreu del món.

Actualitzat
Es tracta de la Masia de Can Planes, una casa de pagès de l'any 1702, catalogada com a edifici historicoartístic, que el president del Barça Josep Lluís Núñez va convertir en una fàbrica de talents l'octubre del 79. Aquí s'hi han format llegendes com Guardiola, Xavi, Messi i Iniesta. Un model de treball del planter que ha donat els èxits més importants de la història del Barça, com l'última Champions, amb vuit jugadors de la Masia sobre la gespa. Quatre copes d'Europa de futbol en 32 anys de funcionament. El Barça ha dit avui el seu adéu oficial a l'edifici, com a residència de joves valors.

El director de la Masia s'ha encarregat de tancar simbòlicament les portes, perquè comença una nova etapa amb la nova instal·lació de Sant Joan Despí, una nova Masia amb capacitat per a 83 residents, en plena ciutat esportiva. La vella Masia passarà a tenir un nou ús: serà seu institucional del Futbol Club Barcelona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut