Atletisme

La Marató de Barcelona comptarà amb uns 18.500 corredors de 81 nacionalitats diferents

Unes hores abans que comenci la Marató de Barcelona, els corredors ja han fet la tradicional recollida de dorsals i s'han fet la commemorativa fotografia amb la samarreta oficial. Són uns 18.500 els inscrits en aquesta 35 edició, que se celebrarà aquest diumenge a les 8.30 del matí a la capital catalana i que reunirà esportistes de 81 nacionalitats diferents. El barceloní Nacho Cáceres és baixa d'última hora per uns problemes físics.

Actualitzat
Unes hores abans que comenci la Marató de Barcelona, els corredors ja han fet la tradicional recollida de dorsals i s'han fet la fotografia amb la samarreta oficial. Són uns 18.500 els inscrits en aquesta 35 edició, que se celebrarà aquest diumenge a les 8.30 del matí a la capital catalana i que reunirà esportistes de 81 nacionalitats diferents.

Entre els milers d'històries que commemoren aquest dia, hi ha la del Sito, un guia per a invidents, i la del Marcos, un discapacitat visual amb només un 20% de visió, que aquest diumenge faran un intercanvi de papers. El Sito es posarà una bena als ulls i el Marcos el guiarà. Tots dos compartiran aquesta polsera i rebran l'orientació d'un grup que els precedirà. En Francesc Solà, triatleta de Súria, també hi participarà, però amb la intenció d'entrenar-se.

També hi ha semiprofessionals, com el campió català de Mitja Marató Marc Roig, que aspira a la victòria i a baixar de les dues hores i 29 minuts, tot i que el seu objectiu no és la mínima mundialista. En canvi, per al barceloní Jaume Leiva, sí que ho és i buscarà la mínima per al Mundial de Moscou de l'agost. També tenia el mateix objectiu Nacho Cáceres, però ha causat baixa d'última hora per uns problemes físics. Els catalans i el kenià Joseph Kimeli Lagat, que aspira a batre el rècord de la prova, són els principals protagonistes d'aquesta Marató en què participen corredors de 81 nacionalitats diferents. Per als corredors kenians, la Marató s'està convertint en tot un repte, ja que han guanyat les set edicions anteriors i també ho intentaran en aquesta.

Londres, Berlín i París són al davant de Barcelona, però l'ambició de la capital catalana segueix molt viva i amb l'objectiu de consolidar-se com la quarta cursa més multitudinària d'Europa. És la marató més ràpida disputada de l'estat en categoria masculina i la tercera en la femenina. El 40% dels corredors són de fora d'Espanya i la participació femenina segueix augmentant, amb un total de 2.610 corredores.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut