Futbol internacional

La Lliga grega queda suspesa aquesta jornada per un sospitós incendi a la casa d'un àrbitre

La Federació Grega de Futbol ha decidit suspendre tots els campionats de futbol després d'un sospitós incendi a la casa d'un àrbitre
Ramon Anglada
No és la primera vegada que se suspèn la competició a Grècia per motius relacionats amb els aficionats més radicals (Reuters)

No és la primera vegada que se suspèn la competició a Grècia per motius relacionats amb els aficionats més radicals (Reuters)

El futbol grec torna a viure un moment convuls per motius fora de la gespa. L'executiva provisional de la Federació Grega de Futbol (EPO), nomenada el passat octubre per la FIFA, ha decidit aquest dimecres suspendre tots els campionats de futbol grecs després d'un sospitós incendi a la casa d'un àrbitre. El foc, declarat aquest dimecres al matí a la segona residència de l'àrbitre Giorgos Bikas a la província de Calcídica, ha provocat danys considerables a la façana.

El que ha fet témer la federació és que aquest incident ha passat quatre dies després de les amenaces rebudes per un altre col·legiat, Giorgos Tsakalidis. Com a conseqüència d'aquestes amenaces, el Col·legi d'Àrbitres ha presentat la seva dimissió en conjunt, però aquest mateix dimecres l'han revocada.

L'executiva de l'EPO ha informat en un comunicat de la suspensió de tots els campionats fins que "conclogui la investigació dels bombers i s'aclareixin les causes del foc". No són nous aquests episodis al futbol grec, i ja s'havien suspès altres jornades per violència als estadis. Per ara, el ministre de Justícia, Stavros Kondonís, ha nomenat aquesta executiva provisional perquè se sanegi la federació i s'organitzin noves eleccions al maig de l'any que ve.