La Lliga de Portugal aplicarà el VAR la temporada 2017-2018 (Reuters)
Futbol Internacional

La Lliga de Portugal aplicarà el sistema de videoarbitratge a partir de la temporada que ve

La Federació Portuguesa de Futbol apostarà per aquest sistema a partir de la temporada 2017-2018 i posarà en marxa aquest mètode amb una inversió que rondarà el milió d'euros

Joan CaubetActualitzat

La Lliga de Portugal aplicarà el sistema de videoarbitratge (VAR) la temporada 2017-2018, segons han confirmat fonts properes a la Federació Portuguesa de Futbol (FPF). El VAR és un sistema que s'ha estat provant en diferents competicions nacionals i internacionals amb l'objectiu d'intentar reduir els possibles errors humans.

El VAR l'utilitzarà l'àrbitre per prendre una decisió més correcta o aclarir una jugada. En el videoarbitratge podrà veure les imatges repetides per treure'n una conclusió i decidir si hi ha o no penal, fora de joc, expulsió, etc.

Segons l'FPF, per posar en marxa aquest sistema la temporada que ve necessitaran una inversió al voltant del milió d'euros. En un principi, tota la monitorització de les imatges estarà centralitzada al complex de La Ciutat del Futbol, inaugurat farà un any per la federació als afores de Lisboa, on s'instal·larà la tecnologia necessària. Això sí, es preveu que durant els primers partits es pugui habilitar una unitat mòbil d'imatges al costat dels estadis de futbol. A més a més, l'FPF dotarà els estadis d'un sistema de monitorització arran de gespa.

Tot el projecte redundarà en benefici del futbol portuguès, segons ha explicat la mateixa federació, i cada partit que es disputi tindrà un cost afegit d'uns 2.000 euros. Com a test previ, la Final de la Copa de Portugal, que es disputarà el pròxim 28 de maig i que enfrontarà el Vitória de Guimaraes i el Benfica, serà el primer partit de competició oficial portuguesa que es disputarà amb l'ajuda del videoarbitratge.

La Confederació Brasilera, per la seva banda, provarà diumenge aquest sistema per primera vegada en un dels seus partits oficials. Serà a la final del campionat regional de l'estat de Pernambuc entre Sport i Salgueiro. Al partit l'operador de vídeo tindrà comunicació electrònica directa amb l'àrbitre i podrà interferir a les seves decisions.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut