La Lliga de Futbol Professional denuncia càntics contra el Barça i Catalunya a Mestalla

L'LFP ha enviat un escrit al Comitè de Competició denunciant una sèrie de càntics ofensius d'una part de la grada durant el partit entre el València i el FC Barcelona del dissabte passat. L'entitat no assenyala cap provocació dels jugadors blaugranes

La Lliga de Futbol Professional, en l'escrit que després de cada jornada envia al Comitè de Competició de la Federació Espanyola i a la Comissió Antiviolència, denuncia una sèrie de càntics ofensius contra el FC Barcelona i Catalunya a Mestalla en el partit de dissabte passat, que es va tancar amb una victòria visitant per 1 a 2.

Segons denuncia La Lliga, en el minut 11, uns 1000 aficionats locals del grup "Curva Nord" van entonar de forma coral i coordinada durant uns 10 segons el càntic "ser del Barça és ser subnormal" que no va ser secundat per la resta de l'afició.

En el minut 93, durant la celebració del decisiu gol blaugrana, aquests seguidors van entonar "puta Barça i puta Catalunya", i aquesta vegada si va ser repetit a altres zones de l'estadi. Immediatament després, el grup de la "Curva Nord" va cantar "Messi Messi subnormal".

En la mateixa nota, la Lliga no fa constar cap suposada provocació dels jugadors del FC Barcelona, ni de Neymar ni de cap dels seus companys a la gespa i la banqueta, ni durant la celebració del gol que va decidir l'enfrontament ni durant la resta dels 90 minuts de joc.

La LFP acaba citant com atenuant en favor del València que es mostra "molt actiu contra qualsevol mena de violència, fent servir tots els mitjans al seu abast, sigui en la prevenció o en la recerca dels autors" quan es produeixen incidents.

La pilota és ara a la teulada del Comitè de Competició. És decisió seva si considera sancionables aquests fets o no. El llançament d'una ampolla, que va impactar en els jugadors del FC Barcelona mentre celebraven el gol de l'1 a 2, costarà al València 1500 euros i un avís de tancament del seu estadi. L'organisme, però, no es va poder estar d'entrar a valorar la conducta dels futbolistes visitants, el que va provocar la ràpida reacció del Barça.