Futbol

La Lliga Adelante d'aquesta temporada és la més igualada dels darrers 34 anys

Hem de remuntar-nos fins a la temporada 1979/80 per trobar un final de la primera volta tan ajustat com el que s'està vivint aquest any a la Lliga Adelante. Cal tenir en compte, a més, que, a diferència dels 22 equips actuals, fins a l'any 1996/97 n'hi havia 20 i les voltes eren més reduïdes. Els només 15 punts de diferència entre el primer classificat, el Dépor, i el cuer, el Madrid- Castella, després dels primers 21 partits de la competició, provoquen importants canvis a la classificació en poques jornades.

El Deportivo va empatar a zero amb el Girona en l'últim partit de la competició.

Hem de remuntar-nos fins a la temporada 1979/80 per trobar un final de la primera volta tan ajustat com el que s'està vivint aquest any a la Lliga Adelante. Cal tenir en compte, a més, que, a diferència dels 22 equips actuals, fins a l'any 1996/97 n'hi havia 20 i les voltes eren més reduïdes. Els només 15 punts de diferència entre el primer classificat, el Dépor, i el cuer, el Madrid-Castella, després dels primers 21 partits de la competició, provoquen importants canvis a la classificació en poques jornades.

Mentre que el líder de la competició, el Dépor, ha guanyat 10 partits, el Madrid-Castella s'ha alçat victoriós en sis ocasions. Si ho comparem amb la primera divisió, amb 39 punts de diferència entre el Barça i el Betis al final de la primera volta, veiem com el líder s'ha imposat en 16 partits i el cuer, el Betis, en tan sols dos. Una conseqüència de la proximitat entre els diferents equips l'hem vist en el Sabadell, que després d'encadenar tres victòries en les darreres jornades ha passat d'estar a tocar de les posicions de descens a situar-se a la zona mitjana de la taula. L'anomalia de la situació la podem comprovar també a partir de les darreres temporades. Per exemple, des de la temporada 2008/09, la distància entre el campió d'hivern i el darrer classificat va ser de 28, 29, 29, 26 i 32 punts.

De fet, en el pla internacional, la Lliga Adelante és també la més igualada de les principals lligues europees. Aquesta temporada no trobem ni a Itàlia, Anglaterra, Holanda, Alemanya, Portugal, França, Bèlgica o Rússia una diferència de punts tan ajustada entre el primer i l'últim classificat, ni a Primera ni a Segona.