La Juventus posa fre al somni del Mònaco a la Lliga de Campions amb dos gols d'Higuaín (0-2)

El davanter de la Juventus ha acabat amb la seva sequera golejadora en les eliminatòries de la Lliga de Campions. Els seus 2 primers gols en aquesta fase de la competició, davant del Mònaco, donen als italians mig bitllet per a la final de Cardiff

Daniel AlentoActualitzat

La Juventus ha jugat a Mònaco el partit que més li ha convingut (0-2), en l'anada de les semifinals de la Lliga de Campions. Tret d'uns pocs minuts on els de casa han pogut mostrar la seva velocitat i imaginació ofensiva, els italians han fet valer la seva solidesa defensiva per aprofitar al màxim els dos gols d'Higuaín, que els deixen amb un peu i mig a la final de Cardiff.

Els primers minuts del partit han contradit les previsions. Qui atacava amb insistència era l'equip italià, amb bones arribades per les bandes, i qui patia en defensa era el Mònaco. En el minut 11, Gonzalo Higuaín no ha arribat amb el cap a la centrada de Dani Alves. El Mònaco ha acabat amb l'alegria ofensiva de la Juventus quan ha començat a aparèixer Kylian Mbappé. Buffon ha aturat dues rematades del jove davanter en 4 minuts, la segona amb molt perill en una contra conduïda per Nabil Dirar. Tot seguit, en el minut 18, el porter italià ha protagonitzat una altra intervenció esplèndida davant una rematada de cap de Falcao a l'escaire.

En el minut 25, la Juve ha tornat a aparèixer, però la rematada d'Higuaín en un córner ha estat molt defectuosa. L'argenti sí que ha trobat porteria en el minut 29, en una contra del seu equip, després d'una passada amb el taló cap enrere d'Alves dins l'àrea. Aquesta jugada ha canviat per complet el partit. El gol ha donat tranquil·litat als italians, que s'han situat millor en defensa i ha negat tots els espais a Mbappé i Falcao. El Mònaco atacava, però no trobava velocitat per desbordar. La por de rebre un nou gol els ha fet assumir menys riscos en l'elaboració i els seus atacs han estat més previsibles.

Higuaín i Buffon, els homes claus de la Juve

Els monegascos han sortit amb tota l'artilleria tornant del descans. Mbappé ha fet embogir la defensa visitant amb els seus detalls tècnics en el primer minut, i, en la següent acció, Buffon ha fet una bona estirada davant Falcao. En el minut 49, Buffon ha hagut de sortir als peus d'Mbappé. Marchisio ha tingut la primera ocasió de la segona meitat per als italians. Subasic ha refusat amb el peu el seu xut. L'escomesa del Mònaco ha perdut intensitat i la Juventus ha imposat el ritme que més li convenia. En el minut 59, Alves i Higuaín s'han tornat a associar per aconseguir el 0-2 després d'una pilota perduda per Bakayoko en el mig camp.

En el minut 69, l'àrbitre espanyol Mateu Lahoz ha tret targeta groga a Chiellini per un cop de colze a la cara de Falcao. Per la contundència de l'acció, potser el color de la targeta hauria hagut de ser un altre. Higuaín ha estat substituït i la Juventus ha renunciat descaradament a l'atac. El Mònaco ha tornat a tirar endavant, però el seu rival no li ha concedit cap facilitat. I, quan ha trobat alguna fissura, com en el minut 82, Falcao no ha estat prou hàbil per aprofitar-la. Ja en el minut 90, Buffon ha evitat el gol monegasc enviant a córner la rematada de cap de Germain en una centrada de falta de Moutinho.