La Juventus i el Tottenham empaten en un duel de Champions d'alt voltatge (2-2)

Els italians s'han avançat amb el doblet que Higuaín ha marcat en els primers set minuts, però els anglesos han sabut empatar amb un gol de Kane i un d'Eriksen

Oriol Llach EstrellaActualitzat

La Juventus i el Tottenham han empatat a dos en el partit d'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions i això que tot ha començat de cara per als italians quan en menys de deu minuts guanyaven 2-0. Però els anglesos han sabut jugar les seves cartes i, més enllà d'empatar, han tingut el triomf a tocar en un desenllaç del tot frenètic.

Els de Massimiliano Allegri s'han avançat en el marcador quan tot just feia dos minuts que la pilota rodava per la gespa del Juventus Stadium gràcies a un gran gol de Gonzalo Higuaín que ha aprofitat una passada llarga d'esquena i ha engaltat un xut a boca de canó que Lloris no ha pogut refusar (1-0).

Al minut 7, l'argentí ha tornat a fer diana, de penal, després que l'àrbitre xiulés la pena màxima per una falta absurda de Davies sobre Bernardeschi a dins de l'àrea. El doblet més matiner en tota la història de la Champions (2-0).

El Tottenham, però, no s'han arronsat i s'han abocat en el joc d'atac per intentar escurçar distàncies davant d'una Juventus replegada al darrere. L'home-gol dels anglesos, Harry Kane, ha protagonitzat diverses accions molt perilloses que ha obligat el porter Buffon lluir-se per mantenir la porteria intacta. Al minut 34, finalment, Kane ho ha aconseguit després d'una espectacular desmarcada per pescar la genial assistència d'Alli i superar la sortida del porter 'bianconeri' (2-1).

Instants abans del descans, Serge Aurier ha escombrat Douglas Costa a dins de l'àrea, en una de les poques accions ofensives dels italians, i de nou l'àrbitre ha concedit penal. Aquesta vegada, però, Higuaín ha estavellat la pilota al travesser en un xut excessivament centrat.

A la represa, la 'Juve' ha canviat d'estratègia i ha pujat la pressió. Bernardeschi ha tingut el tercer a les botes però el porter dels anglesos ha salvat amb una brillant intervenció.

Eriksen ha empatat el partit de falta directa amb un xut ras aprofitant l'estranya posició de la tanca que deixava descobert un espai molt gran en un dels costats (2-2).

Amb l'empat, el partit ha quedat del tot trencat fruit del desgast que la intensitat d'un duel entre dos dels grans d'Europa requereix. Italians i anglesos han disposat de l'oportunitat de marcar el tercer i emportar-se la victòria.