Paulo Dybala celebra el segon gol que ha marcat amb la Juventus al Barça (EFE)
Lliga de Campions

La Juventus fa reviure el malson de París al Barça, que s'haurà d'encomanar, de nou, a la remuntada (3-0)

Un doblet de Dybala, a la primera part, i una rematada de cap de Chiellini, a la segona, compliquen de valent l'eliminatòria als blaugranes

Oriol LlachActualitzat

El Barça haurà d'encomanar-se de nou a la remuntada al Camp Nou si vol seguir viu a la Champions i és que els blaugranes han caigut al Juventus Stadium per un contundent 3-0, amb un doblet de Dybala i una diana de Chiellini. 

Blaugranes i 'bianconeri' han començat el partit d'anada dels quarts de final de Lliga de Campions amb tots els ulls posats a molts quilòmetres de distància, a Dortmund, a Alemanya, i és que l'exblaugrana Marc Bartra ha resultat ferit lleu en una explosió propera a l'autocar del Borussia Dortmund quan sortia de l'hotel de concentració cap a l'estadi per jugar el partit de Champions contra el Mònaco.

Un cop constatat que tot ha quedat en un ensurt, la pilota ha començat a rodar al Juventus Stadium amb total normalitat. Luis Enrique ha apostat per posar Mascherano en la posició de migcentre en substitució del sancionat Busquets i Mathieu ha completat l'eix defensiu. En atac, Rakitic ha sortit molt avançat; Messi, escorat a la dreta i un Sergi Roberto, fent-se un fart de fer quilòmetres donant un cop de mà a dalt i a baix.

Només començar, Higuaín ha enviat un primer avís en forma de rematada de cap una falta servida per Pjanic, però Ter Stegen ha aturat en dos temps sense problemes. La Juve ha sortit pressionant molt amunt deixant els blaugranes replegats en el seu camp. 

El plantejament d'Allegri no ha trigat gaire a donar els seus fruits i és que els italians s'han avançat en el marcador al minut 7: Cuadrado ha fet dues bicicletes davant de Mathieu en l'internament a l'àrea, ha passat la pilota entre línies a Dybala i l'argentí ha rematat a la mitja volta a plaer superant Ter Stegen (1-0).

Un cop marcat el gol, la Juventus ha construït un mur infranquejable, al més pur estil italià, per bloquejar tots les iniciatives d'atac del FC Barcelona, però sense tancar-se al darrerre, amb una gran sortida al contracop. Un autèntic malson per als de Luis Enrique.

Andrés Iniesta ha tingut una clara ocasió aprofitant una magistral centrada de Messi, però Buffon ha tret una mà providencial i ha refusat còmodament la jugada més perillosa dels blaugranes fins al moment.

No havia passat ni mitja hora de joc i Dybala ha fet el segon dels italians amb un xut potent des de la línia de l'àrea, aprofitant que cap defensor del Barça el marcava. L'esperit de la desfeta de París ha començat a planar entre els jugadors del Barça (2-0).

Poc després, Messi ha robat una pilota a Khedira, ha passat la pilota a Luis Suárez, que estava en fora de joc, i l'ha tornada al davanter argentí, que ha marcat un estèril gol anul·lat per la posició incorrecta de l'uruguaià. La diana no ha pujat en el marcador, però ha servit per pujar la moral dels blaugranes, que s'han començat a sentir còmodes i han pogut desplegar el seu joc ofensiu més continu.

En el segon temps, Luis Enrique ha mogut peces en el seu dibuix, ha fet entrar André Gomes en substitució de Jeremy Mathieu i ha posat el portuguès de migcentre, mentre que Javier Mascherano ha retrocedit per completar l'eix defensiu. Els canvis i el reordenament de posicions ha permès recuperar la millor versió del Barça: Messi ha enviat un avís a Buffon en el primer minut de la represa amb un xut ras que ha sortit fora per molt poc i poc després ha estat Iniesta qui ha amenaçat la porteria italiana.

Però, quan millor es trobaven els blaugranes a la gespa del Juventus Stadium, galleda d'aigua freda: Chiellini ha fet el tercer, de cap, a la sortida d'un córner superant del tot el marcatge fluix de Javier Mascherano (3-0).

Luis Suárez ha tingut el gol a tocar, però, de nou, un descomunal Buffon ha tornat a treure una altra mà espectacular impedint el que hagués pogut una valuosa diana marcada fora de casa. Amb el partit molt controlat, la Juve s'ha limitat a tallar el joc a cop de faltes i interrupcions.

Amb aquesta contundent derrota, el Barça torna a tenir una nit europea per oblidar i s'ho jugarà tot al Camp Nou amb un renda de gols adversa, però, com ja va demostrar amb el PSG, no impossible.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut