Futbol

La Justícia suïssa acusa Joseph Blatter de gestió deslleial i abús de confiança com a president de la FIFA

La pressió judicial sobre la FIFA i els seus dirigents ha arribat fins al seu punt més alt, el president Joseph Blatter. La Justícia del seu país li ha obert un procediment penal, l'ha interrogat i ha escorcollat el seu despatx

Actualitzat

Joseph Blatter, president de la FIFA, té obert des del dijous 24 de setembre un procés penal per sospites de gestió deslleial i abús de confiança a Suïssa, segons ha anunciat aquest divendres la Fiscalia d'aquell país.

El Ministeri Públic acusa Blatter d'haver firmat un contracte contrari als interessos de la FIFA amb la Unió Caribenya de Futbol que presidia l'exvicepresident de la FIFA Jack Warner. L'antic col·laborador del president de la FIFA ha vist com aquesta setmana Trinitat i Tobago autoritzava la seva extradició als Estats Units, on està acusat de corrupció, crim organitzat i rentat de diners.

Aquesta no és l'única acusació que ha rebut el màxim mandatari del futbol mundial. La fiscalia també li retreu un "pagament deslleial" a un dels grans candidats a succeir-lo, el president de la UEFA Michel Plattini. El francès va rebre 2 milions d'euros destinats a obres efectuades entre el 1999 i el 2002. El problema és que el pagament es va fer el 2011.

Joseph Blatter tenia programada una roda de premsa per aquest divendres, la primera des de la suspensió de la seva ma dreta, el secretari general Jérome Valcke acusat de venda fraudulenta d'entrades del Mundial. La compareixença, però ha estat suspesa. El president de la FIFA ha estat interrogat com a acusat i el seu despatx a la seu de l'organització que presideix escorcollat a fons.

Des del maig passat la FIFA no para de rebre males notícies dels tribunals. Pocs dies abans del Congrés que havia de triar novament Blatter com a president, set directius de l'organització van ser detinguts per presumpta corrupció en una investigació conjunta dels Estats Units i Suïssa. Els helvètics van començar investigant a més la concessió dels Mundials de Rússia 2018 i Qatar 2022, però ara han ampliat els seus objectius.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut