Sandro Rosell, després de declarar a la Ciutat de la Justícia
Sandro Rosell, després de declarar a la Ciutat de la Justícia
Futbol

La justícia nord-americana estaria investigant Sandro Rosell en relació amb el cas de corrupció a la FIFA

La Fiscalia dels Estats Units hauria sol·licitat la col·laboració de la justícia espanyola, una ajuda que s'hauria plasmat en l'escorcoll per part de la policia de dues seus, segons expliquen l'"Ara" i la Cadena SER

Actualitzat

Segons han informat el diari Ara i la Cadena SER, les autoritats judicials dels Estats Units van sol·licitar la col·laboració d'Espanya per una investigació on apareix l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell, El diari Ara afirma haver tingut accés a una interlocutòria del jutjat d'instrucció número 3 de Madrid que confirma la petició de la justícia nord-americana del 3 de desembre del 2015 d'una comissió rogatòria, que va obtenir resposta de l'Audiència Nacional el 17 de juny del 2016.

La Fiscalia dels Estats Units investigava un pressumpte delicte de blanqueig de capitals, frau electrònic i altres que no s'especifiquen. Segons l'Ara, fonts de l'Audiència Nacional confirmen que la policia va fer dos escorcolls en dues seus diferents, i es va enviar material informàtic als EUA. Un punt negat per l'entorn de l'expresident del FC Barcelona.

La Fiscalia nord-americana ha fixat la seva atenció en un acord entre Nike i la Confederació Brasilera de Futbol de l'any 1996 valorat en 148,7 milions d'euros, presidida per Ricardo Teixeira, amic de l'expresident del Barça i delegat de l'empresa esportiva al país sud-americà. Gràcies a aquest contracte Teixeira s'hauria embutxacat uns 14 milions d'euros en suborns.

Totes aquestes actuacions s'emmarcarien dintre de la investigació del cas de corrupció a la FIFA, amb més d'una vintena de detinguts i que va provocar la dimissió del llavors president de l'organisme futbolístic Joseph Blatter. Al mateix document on la justícia nord-americana demanava col·laboració a l'espanyola, es citaven dos noms que apareixen entre els detinguts, l'expresident de la Federació de Nicaragua Julio Rocha i l'expresident de la Federació de Veneçuela Rafael Esquivel. Tots dos han admès una sèrie de delictes.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut