Lassana Diarra quan jugava en el Reial Madrid (Reuters)
Lassana Diarra quan jugava en el Reial Madrid (Reuters)
Futbol Internacional

La justícia belga condemna la FIFA per impedir el fitxatge de Diarra pel Charleroi en el mercat d'hivern del 2015

La normativa de la FIFA va impedir el fitxatge de Diarra pel Charleroi a mitja temporada. Ara, un tribunal belga ha donat la raó al futbolista en un cop per la doctrina FIFA de resoldre els seus litigis al TAS

Actualitzat

La Justícia belga ha condemnat la FIFA i la Federació Belga de Futbol a indemnitzar el futbolista francès Lassana Diarra amb 60.000 euros de forma provisional. La suma podria arribar als 6.000.000 d'euros si el tribunal acaba donant la raó totalment a l'exjugador del Reial Madrid.

El febrer del 2015, després de trencar el seu contracte amb el Lokomotiv de Moscou, Diarra va voler fitxar pel Charleroi aprofitant que a la Lliga Belga el mercat d'hivern s'allarga fins al 15 de març. El club rus va reclamar una indemnització de 20 milions d'euros que la normativa FIFA estableix que ha d'abonar el nou equip del jugador. I el Charleroi es va fer enrere del fitxatge.

La sentència de la justícia ordinària belga dona la raó a Diarra i el seu dret de llibertat de moviment per la Unió Europea, limitat de forma il·legal per la FIFA i la federació belga. I suposa un dur correctiu per a la doctrina FIFA d'imposar als jugadors que només puguin presentar les seves demandes davant del Tribunal Superior de l'Esport.

Lassana Diarra, de 31 anys, ha estat representat al tribunals pels advocats Martin Hissel i Jean-Louis Dupont. El segon, precisament, va ser l'advocat de Jean-Marc Bosman en la sentència que va liberalitzar la circulació de jugadors comunitaris a la Unió Europea.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut