Esports

La innovació esportiva serà la protagonista de la quarta edició del Global Sports Fòrum a Barcelona

La quarta edició del Global Sports Forum que se celebrarà del 7 al 9 de març a Barcelona s'ha presentat aquest divendres amb la voluntat de consolidar-se com la plataforma de debat de l'esport més important del món, i en aquesta ocasió centrarà la seva temàtica en la innovació. En la seva quarta edició, aquest fòrum de tres dies de durada tornarà a reunir nombroses personalitats de l'esport mundial, com l'exfutbolista Eric Cantona, l'exatleta i president del Comitè Organitzador de Londres 2012 Sebastian Coe o el president del Barça, Sandro Rosell, entre molts altres.

Actualitzat
"L'element central de tots els continguts serà la innovació: portar noves idees, nous models de negoci, com les noves tecnologies ens ajuden a créixer, descobrir nous esportistes..." ha explicat en la seva presentació al Palau de Congressos Carlos Gracia, director general de l'organització de l'esdeveniment, Havas Sports Entertainment. També Albert Agustí, membre del comitè organitzador del fòrum, ha assegurat que el Global Sports Forum creix any rere any i que s'ha convertit en "una referència mundial" amb "més de cent ponents de primeríssim nivell internacional".

En el programa destaquen la participació d'esportistes com l'esquiador Kevin Rolland, el dues vegades campió de la Superbowl Justin Tuck, l'atleta Oscar Pistorius, o una taula rodona sobre la dona i l'esport amb la participació de l'atleta María Vasco, l'extenista Conchita Martínez, la pilot Laia Sanz o la professional de vela Natalia Via Dufresne. També tindran el seu paper protagonista en aquest fòrum representants dels mitjans de comunicació, representants de ciutats com Londres, Innsbruck o Barcelona -que compleix 20 anys de la seva cita olímpica- o empreses que aposten pels patrocinis esportius.

El fòrum té com a patrocinador principal l'Ajuntament de Barcelona, que per a aquesta edició ha desemborsat una quantitat de 850.000 euros. La tinent d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha explicat que el contracte amb els organitzadors del fòrum el va signar l'anterior govern municipal amb una vinculació de quatre anys, a un milió d'euros per edició.
Segons ha explicat Fandos, l'Ajuntament, com fa amb tots els contractes adquirits, ha negociat una rebaixa que finalment s'ha estipulat en aquesta quantitat de 850.000 euros.

L'Ajuntament ha convidat 200 entitats i representants de clubs catalans esportius perquè puguin assistir al fòrum, el futur del qual no ha garantit Fandos, si bé ha indicat que s'estudiarà una vegada s'hagi avaluat aquesta edició perquè consideren que és "una oportunitat per a la ciutat" que la converteix en "referent i capital de l'esport" al món.
Anar al contingut