Iúlia Stepanova
Stepanova podrà competir al pròxims Europeus i als Jocs (EFE)
Atletisme

La IAAF permetrà a la russa Iúlia Stepanova competir com a atleta "independent i neutral"

És la primera esportista, d'entre 80 sol·licituds, a qui l'organisme antidopatge dóna aquesta llicència després de la sanció a tot l'atletisme del seu país

Actualitzat

La russa Iúlia Stepanova, especialista en 800 metres, és la primera atleta que podrà competir internacionalment com a "independent i neutral", per la norma 22.1A, després de la decisió de la Junta de Revisió de Dopatge de la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF).

Aquest organisme ha acceptat donar via lliure a Stepanova, a qui es considera artífex de la denúncia que va acabar amb el veto a l'atletisme rus, per haver fet una contribució excepcional a la protecció i promoció dels atletes, el joc net i la integritat i l'autenticitat d'aquest esport.

Stepanova podrà ara participar en competicions internacionals, i assistir als Jocs Olímpics, com a atleta independent i neutral, tot i que haurà de ser acceptada per l'organitzador de la competició de què es tracti, de conformitat amb les regles internacionals.

La IAAF ha informat de manera immediata als organitzadors del campionat d'Europa d'atletisme ja que aquesta competició se celebrarà de manera imminent a Amsterdam del 6 al 10 de juliol.

Fins a l'1 de juliol, la IAAF ha rebut més de vuitanta sol·licituds d'atletes russos que desitgen acollir-se a aquesta mesura per poder competir a títol personal, en virtut d'una disposició separada de la norma 22.1A (b). A aquesta excepció tracten d'acollir-se atletes russos que s'han estat entrenant lluny del seu país durant un període de temps prou llarg per proporcionar una seguretat substancial de la integritat del seu treball.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut