Espanyol

La Grada d'Animació Canito, el renaixement de la Grada d'Animació de l'RCD Espanyol

La temporada passada, el projecte de Grada d'Animació blanc-i-blava no va funcionar per problemes de convivència entre els grups que en formaven part. Aquesta temporada el projecte reneix.

Actualitzat

Un dels temes més polèmics que va envoltar l'Espanyol la passada temporada va ser el de la grada d'animació. Un espai de suport que revifarà aquesta temporada amb l'objectiu de tenir un ambient molt més sa. Aquest projecte reneix amb el nom de Grada d'Animació Canito i l'objectiu de ser un espai d'animació referent estatal i internacional, totalment apolític i no violent.

La temporada 2016-17, a petició expressa de la Lliga Professional de Futbol, l'animació es va reunificar en una sola grada, que contenia membres de dos grups diferents: la Curva Jove i la Juvenil, sota el nom de La Incondicional 1900. Però aquesta grada va tenir una molt mala convivència i va durar tan sols un parell de mesos. Al novembre del 2016, en un partit contra l'Eibar, membres dels dos grups es van encarar i l'Espanyol, com a mesura preventiva, va decidir tancar-la.

La Grada d'Animació duu el nom d'un símbol de l'espanyolisme, José Cano, Canito, que tot i passar pel Barça, va jugar a l'Espanyol en tres etapes. Un jugador molt polivalent que a finals dels anys 70 i a principis dels 80 va formar part de l'entitat blanc-i-blava, va marxar al Cadis, va tornar a l'Espanyol. En aquesta segona etapa va despuntar moltíssim i el Barça d'Helenio Herrera se l'enduia per 40 milions de pessetes, per tornar altra vegada a l'Espanyol.

Aquesta nova grada presenta el vistiplau de l'Espanyol i dels Mossos d'Esquadra, i es diferencia de l'anterior per ser un projecte molt més negociat. De moment, té el suport de la Curva Jove, però no el de la Juvenil, que encara no ha atès la proposta del club. La Canito s'ubicarà on ja hi havia l'antiga grada d'animació, al gol Cornellà, i hi podran accedir entre 800 i 1200 socis.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut