Fórmula 1

La Fórmula 1 torna a TV3, amb el GP d'Austràlia, i un munt de novetats

La Fórmula 1 tornarà a TV3 aquest cap de setmana, en alta definició. TV3 transmetrà diumenge, a partir de les 07.00, el Gran Premi d'Austràlia, que es disputarà al circuit de Melbourne. Serà la primera prova de la temporada del Campionat del Món de la màxima especialitat de l'automobilisme i, tal com fa de manera ininterrompuda des del 1997, TV3, la televisió de referència a Catalunya pel seguiment de la competició, serà present a tots els circuits.

Actualitzat
Després de tres anys de liderat absolut de TV3 en l'audiència de la Fórmula 1 a Catalunya, el seu Departament d'Esports afronta aquesta nova temporada com un repte per mantenir el nivell de qualitat i rigor informatiu. A més, i pel que fa a TV3, aquest any la temporada té un interès afegit, amb la tornada a les curses del pilot Pedro Martínez de la Rosa, amb un dels reptes més importants de la seva carrera esportiva: fer competitiu el renovat equip HRT.

L'equip i la qualitat HD de TV3

La proposta de Televisió de Catalunya per servir aquesta temporada estarà liderada per Josep Lluís Merlos amb un equip que ja ha mostrat la seva solvència i credibilitat, amb Francesc Latorre, Francesc Rosés, Laia Ferrer i Joan Villadelprat, en els comentaris i anàlisis tècniques. L'equip de TVC encarregat de les transmissions de Fórmula 1 l'integren: Marc Serra, Noel Rubio i Jaume Coll, en la realització; Lluís Palahí i Oriol Llach, en la producció; i Ferran Figuerola, com operador d'imatge.

Pel que fa als aspectes tècnics, TV3 continua apostant per la màxima qualitat en les seves transmissions. En el seu moment, la televisió catalana ja va ser pionera a Espanya a oferir les curses en format panoràmic (16/9); fa tres anys també es va avançar en oferir la màxima qualitat de so amb la incorporació del sistema Dolby Digital 5.1, i, finalment, aquest any continuarà amb l'oferta de la Fórmula 1 en alta definició, tant que les curses es podran veure de forma simultània i en directe, a través del canal HD de TV3. Això representa un gran salt de qualitat en les transmissions.

Els grans premis començaran dos dies abans, per Esport3

Tot i la transmissió per TV3 de les curses de diumenge, els grans premis començaran a TVC, dos dies abans, pel canal Esport3, amb les transmissions dels entrenaments lliures, divendres i dissabtes. I, per aquest canal, també acabaran els grans premis diumenge, on es farà un últim repàs de tot el que hagi passat durant la cursa, amb les millors imatges i les opinions i declaracions dels protagonistes. Per la seva banda, els entrenaments oficials, en què es fixen les graelles de sortida de la cursa, es transmetran els dissabtes, en directe i per TV3.

El començament d'aquesta temporada 2012 amb el Gran Premi d'Austràlia, implicarà que les emissions, en directe, des del circuit de Melbourne siguin en horaris de matinada a casa nostra: divendres 16 de març i pel canal Esport 3, primera sessió dels entrenaments lliures, a partir de les 02.25, i segona sessió dels lliures, a partir de les 06.25; dissabte 26, també pel canal Esport3, tercera sessió d'aquests entrenaments lliures, a partir de les 03.55. Després, el mateix dia 26, a partir de les 06.30 i ja per TV3, es transmetran els entrenaments oficials, que es reemetran a partir de les 12.25. I diumenge 18, la primera prova del campionat, en directe, per TV3 i a partir de les 07.00. Aquesta primera prova es reemetrà, també per TV3 i a partir de les 12.00.

A més de la transmissió per les cadenes, totes aquestes proves, i les 15 restants del campionat, podran ser seguides per internet, a través de la web www.esport3.cat.

"La Fórmula", el programa per entendre la cursa

Les imatges dels entrenaments i de la cursa es completaran, com fa ja dues temporades, amb "La Fórmula", el programa que, per TV3, precedirà les transmissions i que oferirà les informacions, reportatges i entrevistes necessàries per entendre la cursa. Aquesta temporada tindrà dues edicions: dissabte i diumenge.

La Fórmula 1 de TV3 incrementa la presència a les xarxes

Finalment, cal remarcar que TV3 i el canal Esport3 obren la nova temporada de la Fórmula 1 potenciant la seva presència a les xarxes, amb una nova pàgina web i amb un "hastag" per fomentar la interacció amb els espectadors.

A les ja habituals transmissions simultànies de les proves a través del www.esport3.cats'afegeix l'estrena d'una nova pàgina web, que anirà a càrrec de Francesc Rosés, i on s'oferirà tota la informació disponible per part de l'equip de Motor del Departament d'Esports de TV3. Entre aquesta informació hi tindran cabuda tot el material de vídeo que produeixi l'equip de professionals, les entrevistes senceres amb els pilots, la secció tècnica del box de Villadelprat, etc.

Aquest nou servei de pàgina web i el "hastag" Esport3 reforçaran, també a les xarxes, el liderat que TV3 manté en la Fórmula 1 i que mostra la pujança i l'interès que sempre han tingut a Catalunya els esports del món del motor.
Anar al contingut