Jules Bianchi serà a la memòria de tot el món de la Fórmula 1 aquest diumenge (Reuters)
Fórmula 1

La Fórmula 1 encara el GP d'Hongria commocionada per la mort de Jules Bianchi

"L'espectacle ha de continuar", deia la cançó, i justament la Fórmula 1 arriba a Hongria molt afectada per la pèrdua del pilot francès

Oriol LlachActualitzat

La Fórmula 1 torna a l'activitat després de dues setmanes sense curses. Ara bé serà un retorn carregat de tristesa i és que el circ de Bernie Ecclestone arriba a Hongria encara commocionat per la mort de Jules Bianchi el passat dissabte.

Tots els focus de les càmeres no només estaran pendents de la lluita entre Hamilton i Rosberg o si el McLaren de Fernando Alonso recupera la competitivitat d'una vegada. Les reaccions a la pèrdua de Bianchi no paren d'arribar i es preveu que, més enllà de la competició, serà un cap de setmana ple d'homenatges, oficials i personals, al malaurat pilot francès.

El mateix Lewis Hamilton ha declarat que "va ser molt dur haver de dir-li adéu a Jules Bianchi. M'agradaria haver-lo conegut una mica millor. El què puc dir d'ell és que tenia un cor amable, un gran esperit i un futur brillant."

L'actual líder del campionat mundial ha donat mostres d'estar molt afectat, "ara el nostre esport té per davant la cursa més dura. Un cop més veiem els perills que té la Fórmula 1 quan els pilots ens asseiem al volant. S'han fet grans progressos en seguretat, però la FIA continuarà treballant-hi per millorar. Portaré el Jules amb mi, en els meus pensaments i les meves oracions, no només la propera cursa si no la resta dels meus dies com a pilot."

I per si fos poc, l'ex-president de Ferrari, Luca Cordero di Montezemolo va declarar a Sky Sports Itàlia que l'escuderia del "Cavallino Rampante" ja havia escollit Jules Bianchi per substituir Kimi Raikkonen quan el finlandès acabés contracte.

Com a conseqüència de la mort del pilot francès, la FIA ja va anunciar aquesta setmana que retirava el número 17, el dorsal amb el que competia Bianchi el dia que va tenir l'accident, en senyal d'homenatge. A més, abans que comenci la cursa del GP d'Hongria es farà un minut de silenci en la seva memòria.

Es preveu doncs un cap de setmana tenyit de dol amb actes oficials i tributs personals, ja siguin preparats, ja siguin espontanis, en tot cas, Jules Bianchi ocuparà un lloc de privilegi a la propera cursa.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut