Vettel, Grosjean i Vergne han estat alguns dels encarregats de transportat el taüt (Reuters)
Motor

La Fórmula 1 acomiada Jules Bianchi en una cerimònia multitudinària a Niça

La família i els amics del pilot han estat acompanyats en el funeral per pilots i personalitats del món del motor

Actualitzat

Nombroses personalitats de la Fórmula 1, així com autoritats franceses, familiars i amics, han estat presents aquest dimarts a la catedral de Saint-Réparate, a Niça, per acomiadar Jules Bianchi, el jove pilot mort divendres, nou mesos després de l'accident al Gran Premi del Japó, a partir del qual havia estat en coma.

Pilots com Felipe Massa, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton o Nico Hülkenberg s'han desplaçat fins a aquesta ciutat per assistir al funeral, en el qual també han estat presents l'alcalde de Niça, Christian Estrosi; el president de la Federació Internacional de l'Automòbil (FIA), Jean Todt, i el secretari d'Estat per a l'Esport, Thierry Braillard.

En un emotiu comiat, el fèretre ha estat conduït fins a la catedral entre aplaudiments espontanis dels allí presents i la música d'"Hotel Califòrnia", de The Eagles, de fons.

Ja a l'interior, el sacerdot Sylvain Brisom ha demanat que es repetissin els aplaudiments per homenatjar una "mort profundament injusta" i recordar que "era un campió dotat d'un rar talent, però també un jove de la mateixa altura que la profunditat de la seva humilitat" que, a més, "va ser feliç, perquè va tenir un somni que es va fer realitat."

Per la seva banda, Jean-Éric Vergne, corredor de la Fórmula E i amic de Bianchi, ha assegurat que es tractava d'"un dia trist, però, sigui on sigui, haurà vist tota la gent a la qual ha impactat, a les quals ha aportat moltíssim".

Els seus pares també han volgut pronunciar unes paraules durant el funeral i han assegurat que, encara que "tot" els ha estat "arrabassat", volen ser forts fins al final per ell, inspirats per la seva "força, coratge i dignitat, que no s'apagarà mai passi el que passi".

Jules Bianchi va morir divendres passat al Centre Hospitalari Universitari de Niça. Nascut en aquesta ciutat el 3 agost 1989, però amb orígens italians, procedia d'una família amb gran tradició automobilística. El seu avi Mauro i un besoncle, Lucien, mort el 1969 en un terrible accident en les 24 Hores de Le Mans, van ser destacats pilots.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut