L'alcalde de Rio, Eduardo Paes, portant la torxa olímpica (EFE)
Jocs Olímpics

La flama olímpica arriba a Rio de Janeiro dos dies abans de la cerimònia inaugural

La torxa, després de passar per 324 ciutats brasileres, ha passat per les mans de diverses personalitats del món de l'esport i de l'art

Després de passar per diversos països i per 324 ciutats brasileres, la flama olímpica ha arribat a Rio de Janeiro. Ho ha fet sobre un veler conduït per set medallistes olímpics brasilers: Torben Grael, Lars Grael, Clínio Freitas, Isabel Swan, Nelson Falcao, Marcelo Ferreire i Ronnie Senfft. A més, Torben Grael és, juntament amb 'O Rei' Pelé, un dels noms que més sonen quan es parla d'encendre el peveter durant la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics a l'històric estadi de Maracanà.

L'esport olímpic de vela és el que ha donat més medalles al Brasil en la seva història. El veler ha sortit de la ciutat d'Aileen a bord del Lady Lou, ha travessat la badia de Guanabara. A l'Escola Naval, la torxa ha estat rebuda per l'alcalde de Río, Eduardo Paes. Després, la flama ha estat transportada des de la platja fins al modern tramvia VLT pel surfista Rico de Souza, posteriorment, també ha passat per les mans dels exfutbolistes Jairzinho, Zagallo i Tulio, el genet Rodrigo Pessoa i la jugadora de voleibol Sandra Pires. Mentre la torxa ha passat per la ronda de samba de Madureira, l'han transportat el compositor Monarco i la cantant Tía Surica.

S'espera que demà, dijous, el recorregut de la flama arribi fins a la platja de Copacabana i divendres se celebri una cerimònia religiosa al turó de Corcovado.

Anar al contingut