Desplegament policial a Dortmund (Reuters)
Desplegament policial a Dortmund (Reuters)
Dortmund

La fiscalia vincula el detingut de Dortmund amb Estat Islàmic però no amb l'atac

La cancellera Merkel critica el que anomena "dèficits" dels estats federats en la lluita antiterrorista

RedaccióActualitzat

La fiscalia alemanya no ha trobat proves que relacionin l'iraquià detingut amb l'atemptat de dimarts contra l'autocar del Borussia de Dortmund, però assegura que és membre d'Estat Islàmic. Un jutge decidirà avui mateix si l'home, que va entrar a Alemanya a principis del 2016, queda empresonat.

La investigació no descarta cap hipòtesi, tot i que el mòbil del terrorisme jihadista és el més sòlid. Les cartes trobades en el lloc de les explosions indiquen clarament que l'atac és una represàlia a Alemanya per la seva col·laboració en la lluita contra el jihadisme. 

La policia busca ara un altre sospitós que hauria pogut participar en l'atac. La gran potència dels explosius estava orientada a fer el màxim de mal als jugadors del Borussia en el seu trasllat cap a l'estadi per jugar el partit de Champions contra el Mònaco. L'ona expansiva hauria pogut causar ferides a persones situades a cent metres de distància. 

L'únic ferit a l'atemptat, Marc Bartra, continua hospitalitzat però el podrien donar d'alta aquest mateix dijous.

Mentrestant, Angela Merkel ha criticat el que ha anomenat "dèficits" d'alguns estats federats alemanys en la lluita contra el terrorisme. La cancellera ha esmentat específicament el cas del Rin del Nord-Westfàlia, on pertany la ciutat de Dortmund i on, a més, va residir com a refugiat el tunisià que va atemptar amb un camió contra un mercat nadalenc a Berlín. No és la primera vegada que el govern de Merkel reclama centralitzar i unificar les competències en matèria de lluita antiterrorista en detriment dels lander.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut