Xabi Alonso en una imatge recent (Reuters)
Futbol

La Fiscalia recorre l'arxivament de la investigació a Xabi Alonso per frau fiscal

La causa contra l'exmadridista va ser arxivada, però la Fiscalia ha considerat que la sentència és "prematura"

Actualitzat

La Fiscalia Provincial de Madrid ha recorregut la interlocutòria dictada pel titular del jutjat d'instrucció número 40 de Madrid en què s'acordava l'arxivament de la denúncia contra el futbolista Xabi Alonso per un delicte fiscal en considerar que aquesta decisió és "prematura".

El fiscal en cap de la Fiscalia Provincial, José Javier Polo, sosté que s'hauria de valorar la concurrència o no de prova de càrrec suficient en funció del contingut de les declaracions prestades al jutjat pels investigats i pels pèrits.

Per això, demana a l'Audiència Provincial de Madrid que deixi sense efecte la sentència del jutge Enrique de la Hoz d'arxivament de la causa.

El recurs de la Fiscalia se suma al de l'Advocacia de l'Estat, que també és contrària al tancament de la investigació sobre el possible frau fiscal comès presumptament per Alonso entre els anys 2010 i 2012, quan jugava al Reial Madrid.

L'Advocacia recorre d'acord amb el criteri de l'Agència Tributària, impulsora de la denúncia contra Alonso.

La Fiscalia de Madrid va denunciar l'actual jugador del Bayern de Munic el febrer del 2016 després d'investigar la denúncia d'Hisenda per aquest suposat delicte, però ho va fer per mandat de la Fiscalia General de l'Estat després d'un informe inicial en el qual se sol·licitava l'arxivament de les actuacions.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut