Rosell, Neymar i Bartomeu, acusats
Bartomeu no serà acusat per la fiscalia
Barça

La fiscalia no acusarà Josep Maria Bartomeu pel fitxatge de Neymar

Segons han informat fonts fiscals, el Ministeri Públic no veu que hi hagi indicis delictius que apuntin a la participació del president del FC Barcelona en les irregularitats que van inflar el cost del fitxatge fins als 83 milions d'euros

Actualitzat

La Fiscalia de l'Audiència Nacional no té previst acusar el president del FC Barcelona, ​​Josep Maria Bartomeu, en el marc de la causa en què s'investiga si el fitxatge del davanter brasiler Neymar Jr. va alterar el lliure mercat de contractació de futbolistes. Segons han informat fonts fiscals, el Ministeri Públic no veu que hi hagi indicis delictius que apuntin a la participació de Bartomeu en les irregularitats que van inflar el cost del fitxatge fins als 83 milions d'euros.

Per aquest motiu, i malgrat la decisió del jutge instructor José de la Mata d'incloure'l en el dictament en el qual transforma les actuacions en procediment abreujat i processar-lo per delictes de corrupció entre particulars i estafa, renunciarà a reclamar penes per al president blaugrana.

De la Mata va proposar aquest dilluns jutjar al costat del davanter, els seus pares, i l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell, així com el mateix club. El magistrat va prendre aquesta decisió després que la Sala Penal de l'Audiència Nacional l'obligués a reobrir la causa, que ell va arxivar, i modificant la sev primera inerlocutòria de transformació, en la qual ventilava la qüestió en només tres paràgrafs i sense incloure fets ni acusats.

Segons l'opinió del titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5, el contracte signat el 2011 pel qual Neymar rebia aparentment 40 milions d'euros hauria impedit que el jugador entrés en el mercat d'acord amb les regles de la lliure competència de manera que "s'obtingués una major quantitat econòmica pel traspàs" i constituint el delicte de corrupció entre particulars.

La causa es va obrir per la querella presentada per l'empresa de representació de futbolistes DIS-Esportes i Organização d'Esdevenimentos, que posseïa el 40 per cent dels drets federatius del jugador, i que, segons la fiscalia, va deixar de cobrar 3,2 milions d'euros que li haurien correspost. DIS està personada com a acusació particular i ara ha de presentar el seu escrit provisional. En el cas que s'inclini per no incloure Bartomeu, aquest quedaria fora del procediment.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut