Barça

La fiscalia investiga la gestió econòmica de Laporta al Barça arran de la denúncia d'un soci

La fiscalia investiga Joan Laporta per la seva gestió econòmica com a president del Barça. Segons informa avui "El Periódico de Catalunya", la investigació es fa a partir de la denúncia presentada fa uns dies per un soci després de llegir la "Due Diligence" presentada a l'assemblea per l'actual junta directiva, presidida per Sandro Rosell. En aquest informe es detallaven presumptes irregularitats econòmiques i financeres comeses per l'expresident blaugrana i alguns membres del seu equip directiu. La denúncia no solament va dirigida contra Laporta sinó que també esquitxa dos dels seus col·laboradors més estrets, l'exvicepresident econòmic Ferran Soriano i l'exdirector general Joan Oliver.

Actualitzat
La Fiscalia de Barcelona ha obert diligències per investigar la gestió econòmica de Joan Laporta durant el seu mandat com a president del Futbol Club Barcelona. Segons informa avui "El Periódico de Cataunya", les indagacions s'han iniciat arran d'una denúncia presentada fa uns dies per un soci del club i que fa referència a alguns apartats de la "Due Diligence" encarregada i presentada a l'assemblea per l'actual junta directiva, presidida per Sandro Rosell. En aquesta auditoria es detallaven presumptes irregularitats econòmiques i financeres comeses per l'expresident blaugrana i alguns membres del seu equip directiu.

La denúncia no només va dirigida contra Laporta sinó que també esquitxa altres exdirectius de l'època com l'exvicepresident econòmic Ferran Soriano i l'exdirector general Joan Oliver, encara que segons fonts jurídiques el pes de la demanda i les sospites recau sobre l'expresident del Barça. Els presumptes delictes que s'estudien són els d'apropiació indeguda i, fins i tot, un delicte societari. L'auditoria presentada per l'actual directiva va desvelar que les pèrdues durant els set anys de mandat de Laporta eren de 48,7 milions d'euros.

Un cop iniciades les investigacions, la fiscalia disposa ara d'un termini de sis mesos per reunir tota la informació i estudiar si s'han comès presumptes irregularitats. Si s'esgota aquest període hi ha la possibilitat excepcional d'ampliar-lo i després ha de prendre la decisió de presentar o no una querella als jutjats. En qualsevol cas, després de deixar la presidència del Barça, Joan Laporta és ara mateix diputat al Parlament de Catalunya i té la condició d'aforat. Per tant, si de la investigació es desprèn l'existència d'indicis de delicte contra ell, el cas aniria a la Fiscalia Superior de Justícia de Catalunya i si finalment s'interposa una querella, passaria al Tribunal Superior.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut