Bartomeu arribant a l'Audiència Nacional (Arxiu)
Barça

La fiscalia insisteix a processar Bartomeu pel "cas Neymar" i el jutge serà qui decidirà

La fiscalia rebutja arguments de Bartomeu i demana que es processi el president del F. C. Barcelona per delicte fiscal

Actualitzat

La Fiscalia de l'Audiència Nacional considera que Josep Maria Bartomeu hauria de ser processat per un delicte fiscal. Aquesta és la resposta de l'òrgan del Ministeri Fiscal a les al·legacions presentades pel president del Barça a la seva imputació pel "cas Neymar".

La fiscalia, en aquest cas, no considera suficients les explicacions de Josep Maria Bartomeu i ara serà el jutge Pablo Ruz qui ha de decidir si el president serà processat o no per l'impagament d'1,9 milions a Hisenda pel fitxatge del jugador en concepte d'IRPF.

El fiscal José Perals ha estat l'encarregat de sol·licitar al jutge el processament de Bartomeu, ja que segons ell "és indubtable que va participar en uns fets amb indicis aparents de criminalitat" ja que "els pagaments importants" havien de ser "autoritzats pel president del club amb la seva signatura", i el de 5 milions que el Barça va haver d'abonar el 30 de gener de 2014 pel fitxatge de Neymar "ho era".

Per aquest motiu, el fiscal considera que hi ha indicis suficients que el Barça, imputat d'un delicte fiscal, va deixar de pagar els diners esmentats amb la finalitat de "reduir el cost del fitxatge del jugador, i el president del club, Bartomeu, tenia coneixement del tema i va autoritzar les operacions".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut