Futbol

La Fiscalia demana desestimar la demanda contra el Reial Madrid pel canvi als estatuts del club

La fiscal Carmen Marticorena ha afirmat que, segons el parer del ministeri fiscal, no procedeix la nul·litat requerida a la demanda ja que les modificacions en els requisits per ser president del Reial Madrid es van fer "per la via prevista"

Actualitzat

La Fiscalia ha demanat que es desestimi la demanda realitzada per un grup de socis del Reial Madrid contra el club pels canvis estatutaris que canviaven els requisits per poder ser elegit president, en el judici que ha tingut lloc aquest dimecres al Jutjat de Primera Instància número 51. A la vista, presidida per la jutge Almudena Maricalva, que va decidir després d'escoltar les parts donar un termini indeterminat per a la resolució de la demanda; van estar presents el vicepresident del Reial Madrid Eduardo Fernández de Blas, que acudia com a testimoni però finalment no ha estat requerit, i l'expresident madridista entre gener i juliol de 2009 Vicente Boluda, que sí que ha prestat declaració.

La part demandant, constituïda per un grup de quinze socis madridistes, ha estat representada per l'advocat Luis Malo de Molina; mentre que pel club blanc va ser el director dels seus serveis jurídics, Javier López Farré, que va exercir la defensa. L'exvicepresident Juan Omieva, que també havia estat anomenat com a testimoni, no va poder acudir per trobar-se fora d'Espanya.

La demanda demanava la nul·litat dels acords de l'assemblea del 30 de setembre de 2012, en què es va acordar per majoria l'increment de l'antiguitat requerida per ser president del club fins als vint anys; i es va incloure com a requisit per a l'aval poder assegurar el quinze per cent del pressupost del club amb el seu patrimoni personal. Boluda, en el seu testimoni, ha assegurat que el seu "únic interès" és la "democratització del club" i ha diy que, si hagués complert el criteri d'antiguitat en les eleccions de 2013, s'hauria presentat.

Després de les conclusions de tots dos lletrats, la fiscal Carmen Marticorena ha afirmat que, segons el parer del ministeri fiscal, no procedeix la nul·litat requerida a la demanda, ja que les modificacions en els requisits per ser president del Reial Madrid es van fer "per la via prevista" . També ha aclarit que el criteri d'antiguitat "no es pot considerar discriminatori", ja que en les eleccions de 2013 gairebé 30.000 socis comptaven amb els anys requerits per aspirar a ser president (vint anys) i un 84 per cent d'ells per formar part de la Junta Directiva (deu anys). Alhora, ha indicat que la quantitat d'aval requerida persegueix "garantir la solvència exigida" per al club.

La fiscal sí que ha considerat que els demandants sí estan en el seu dret de demandar per aquest canvi estatutari malgrat haver superat els 40 dies previstos per la regulació, ja que aquest canvi afecta el nucli dels estatuts. Després d'una audiència d'una mica més d'una hora, la jutgessa ha donat per tancada la sessió anunciant que no hi ha un termini previst per a la resolució de la demanda. Les parts podran recórrer la decisió, quan aquesta es produeixi, a l'Audiència Provincial de Madrid i, en última instància, al Tribunal Suprem.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut