Futbol

El jutge decreta presó incondicional sense fiança per a Ángel María Villar i el seu fill

El president de la Federació Espanyola de Futbol ha prestat declaració davant del jutge Santiago Pedraz per diversos càrrecs

RedaccióActualitzat

El jutge ha acceptat la petició de la fiscalia i ha decretat presó incondicional sense fiança per al president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, el seu fill Gorka i Juan Antonio Padrón, per lucrar-se a compte de l'entitat per possibles contraprestacions per la celebració de partits de la selecció espanyola de futbol. Els atribueix la responsabilitat d'haver desviat com a mínim 45 milions d'euros de les arques de la federació. Aquest dijous al vespre, tots tres han ingressat a la presó madrilenya de Soto del Real. En el cas del quart detingut, Ramón Hernández, haurà de pagar una fiança de 100.000 euros si vol evitar la presó.

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha pres aquesta decisió després de prendre declaració aquest dijous al president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, ​​Ángel María Villar, i el seu fill Gorka, detinguts en l'operació anomenada Soule duta a terme a la Federació Espanyola de Futbol.

El Consell Superior de l'Esport, el CSD, en saber la decisió del jutge d'enviar a la presó Ángel María Villar i els altres acusats, ha anunciat que sol·licitarà de "forma immediata" al Tribunal Administratiu de l'Esport, que els obrin un expedient disciplinari i, a més, convocarà la Comissió Directiva per a la suspensió provisional dels seus càrrecs.

De moment, el president de la Federació de Castella i Lleó, Marcelino Maté, agafarà les regnes de la Federació Espanyola de forma interina. Ja a les últimes eleccions, Maté va ocupar el càrrec de president de la gestora abans que Ángel María Villar les tornés a guanyar.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut