Futbol

La FIFA va pagar cinc milions d'euros a la federació irlandesa perquè no presentés recurs per la mà d'Henry

El president de la Federació de Futbol Irlandesa (FAI), John Delaney, ha afirmat que la FIFA va pagar perquè no es portés a un tribunal la mà del davanter Thierry Henry que va permetre a França classificar-se per al mundial de Sud-àfrica 2010

La polèmica mà d'Henry al França-Irlanda

Els escàndols al voltant de la FIFA després de la dimissió de Joseph Blatter no paren i les revelacions de més corrupteles són una constant diària. El president de la Federació de Futbol Irlandesa (FAI), John Delaney, ha afirmat aquest dijous que la FIFA va pagar perquè no es portés a un tribunal la mà del davanter Thierry Henry que va permetre a França classificar-se per al mundial de Sud-àfrica 2010.

Delaney ha dit al canal estatal RTE Ràdio 1 que el pagament, que els mitjans xifren en uns cinc milions d'euros, va ser un acord "legítim" i "bo" per a l'organisme irlandès, si bé no va confirmar la quantitat que va cobrar la FAI a causa d'un acord de confidencialitat.

França es va classificar per al Mundial gràcies a un polèmic gol en la pròrroga de William Gallas facilitat per un centre d'Henry, que es va ajudar d'una mà per controlar la pilota, una infracció que l'àrbitre no va assenyalar.

NOTÍCIES RELACIONADES