Futbol

La FIFA sanciona el Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid sense poder fitxar, com va fer amb el Barça

Els dos clubs madrilenys hauran de complir a partir de l'estiu que ve dues finestres de fitxatges sense poder reforçar-se, tal com li va passar l'any passat a l'equip blaugrana

Actualitzat

La FIFA ha decidit sancionar el Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid amb la prohibició de fitxar durant dues finestres del mercat per irregularitats en els fitxatges de jugadors menors de 18 anys. És el mateix càstig que es va imposar al Barça, que ha hagut de complir fins a l'1 de gener. A més també hauran de pagar multa econòmica: 820 mil euros l'Altètic de Madrid i 328 mil euros el Reial Madrid. La FIFA els dóna 90 dies per regularitzar la situació dels jugadors menors d'edat.

La sanció és de compliment immediat, si bé no es farà efectiva en l'actual finestra, perquè ja estava oberta en el moment de fer-se públic el veredicte. Per tant, Reial Madrid i Atlètic no podran fitxar ni l'estiu que ve, ni a la finestra del mes de gener del 2017. Ara tenen quinze dies per intentar reforçar-se en el mercat hivern actual, que té com a data límit el proper 31 de gener.

Al marge dels dos clubs madrilenys, la Federació Espanyola de Futbol, igual que en el cas del Barça, també serà sancionada.

La FIFA tenia oberta una investigació fa temps

La FIFA ja fa més d'un any que està investigant el Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid per veure si complien la normativa sobre la transferència de jugadors, una normativa que prohibeix els traspassos de menors de 18 anys llevat de circumstàncies concretes. 

La mateixa Federació Internacional, a través de la Federació Espanyola va demanar la documentació de jugadors menors d'edat estrangers que juguen amb equips que tenen convenis de col.laboració amb el Madrid i l'Atlètic de Madrid. Després d'analitzar la documentació, el Comitè de Disciplina de la FIFA que presideix el suís Claudio Sulser ha pres la decisió de sancionar els dos clubs.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut