Nelson Cabrera, a la dreta de la imatge, no compleix els requisits per ser alineat amb Bolívia (Reuters)
Futbol internacional

La FIFA sanciona Bolívia per alineació indeguda i complica el camí de l'Argentina al mundial del 2018

Nelson Cabrera, d'origen paraguaià, no complia segons la FIFA els requisits per jugar representant Bolívia, per la qual cosa ha donat per perduts tots dos partits per al combinat andí per un resultat de 0 a 3 a favor del Perú i 3 a 0 a favor Xile

Actualitzat

La FIFA ha sancionat a Bolívia per l'alineació indeguda de Nelson Cabrera en els partits davant el Perú i Xile corresponents a les eliminatòries sud-americanes de classificació per al mundial de Rússia de 2018, una sanció que deixa l'Argentina de Leo Messi fora de la repesca.

Cabrera, d'origen paraguaià, no complia segons la FIFA els requisits per jugar representant a Bolívia, per la qual cosa ha donat per perduts tots dos partits per al combinat andí per un resultat de 0-3 a favor del Perú i 3-0 a favor Xile. A més, li ha multat amb 12.000 francs suïssos (més de 11.000 euros). Tot i que la Federació Boliviana encara pot apel·lar aquest càstig, aquesta decisió ha provocat canvis en la classificació de les eliminatòries sud-americanes. Xile, que estava en problemes, recupera les seves opcions en tenir dos punts més després d'empatar sense gols a Santiago, i supera en la taula a l'Argentina, que baixa al sisè lloc igualada a punts amb la 'Roja'.

Aquesta sanció també li ve bé al Perú, que havia perdut amb els bolivians a La Paz per 2-0. Ara, amb tres punts més, el combinat peruà suma 11 punts i manté alguna opció de lluitar per aconseguir almenys la repesca. Bolívia, per la seva banda, es queda penúltima amb quatre punts.

Anar al contingut