Futbol Internacional

La FIFA persegueix també en el públic la rosella vermella en honor dels soldats britànics morts a la Primera Guerra Mundial

Des que va acabar la Gran Guerra, els britànics honoren els seus soldats morts lluint una rosella vermella l'11 de novembre. Una tradició que la FIFA no vol veure en els seus partits, ni en els jugadors ni en els espectadors
Mosaic amb la rosella a l'estadi de Cardiff abans del partit entre Gal·les i Sèrbia (Reuters)

Mosaic amb la rosella a l'estadi de Cardiff abans del partit entre Gal·les i Sèrbia (Reuters)

La FIFA ha obert expedient a Gal·les i Irlanda del Nord per la tradició de la rosella vermella en honor dels soldats britànics caiguts durant la Primera Guerra Mundial que se celebra l'11 de novembre de cada any, coincidint amb el dia que es va firmar l'armistici que va posar fi al conflicte bèl·lic el 1918.

L'organisme va prohibir als jugadors de les quatre seleccions britàniques lluir aquest símbol durant els partits internacionals d'aquestes dates. Anglaterra i Escòcia, que s'enfrontaven entre elles el mateix dia 11, van desobeir el mandat i van veure com se'ls obria expedient. A Irlanda del Nord, que es va enfrontar a l'Azerbaidjan aquell mateix dia, i a Gal·les, que va jugar contra Sèrbia el dia 12, que sí que van seguir les directrius de la FIFA, també se'ls ha obert un expedient.

En el seu cas, la FIFA estudia castigar-les pel fet que els seus aficionats si van lluir aquest símbol, que l'organització considera que té un significat polític, a les grades. Segons la Federació Gal·lesa, els incidents investigats són persones del públic amb la rosella, un membre de les forces armades amb un ram d'aquestes flors a l'entrada del túnel de vestidors, i el mosaic i la pancarta gegant a les grades amb aquest símbol abans de començar el matx contra Sèrbia.

La Federació Gal·lesa s'ha mostrat molt decebuda per aquesta decisió, ja que considera que en tot moment els jugadors han respectat la reglamentació de la FIFA: "Acatem les regles de la competició i la prohibició de la FIFA, els jugadors no van dur la rosella a la màniga. Estem decebuts que una de les acusacions sigui referent al fet que els aficionats a la grada portessin la rosella".

NOTÍCIES RELACIONADES