Futbol internacional

La FIFA multa les federacions d'Anglaterra, Gal·les, Escòcia i Irlanda del Nord per permetre l'exhibició de roselles

Claudio Sulser, president del comitè disciplinari de la FIFA, ha assegurat que "respecto plenament" les commemoracions; però ha deixat clar que les normes "han de ser aplicades a totes les associacions membres".

Un jugador anglès lluint la rosella de la polèmica (Reuters)

La FIFA ha multat les federacions d'Anglaterra, Gal·les, Escòcia i Irlanda del Nord per haver permès que els seus jugadors lluïssin roselles en record dels caiguts durant la Primera Guerra Mundial en els partits de classificació per al mundial de Rússia del 2018, que van disputar el mes passat.

La Federació Anglesa haurà de pagar una multa de 45.000 francs suïssos; les d'Escòcia i Gal·les, una de 20.000 cadascuna, i la d'Irlanda del Nord, una de 15.000 francs suïssos.

Claudio Sulser, president del comitè disciplinari de la FIFA, ha assegurat que "respecto plenament" les commemoracions, però ha deixat clar que les normes "han de ser aplicades a totes les associacions membres". "L'exhibició, entre altres, de qualsevol símbol polític o religiós està estrictament prohibit. A l'estadi i al camp només hi ha espai per a l'esport, res més", ha afegit.

NOTÍCIES RELACIONADES