Futbol

La FIFA impedeix la trobada en un acte públic entre Cruyff i Maradona abans del Catalunya-Argentina

La selecció argentina ja ha arribat a Catalunya per enfrontar-se dimarts a la selecció al Camp Nou. Però la imatge més buscada, la de Diego Armando amb Johan Cruyff en la roda de premsa prèvia al partit, no s'ha pogut produir. Els advocats de la FIFA han recomanat a l'Associació de Futbol Argentí que el "Pelusa", sancionat pels seus crits després de classificar-se per al Mundial, no participés en cap acte públic previ al partit. Maradona, doncs, no s'ha traslladat a l'hotel amb la resta de l'expedició ni s'ha pogut fer les fotos protocol·làries amb Cruyff. El seleccionador català, que ha confessat que sí que ha pogut tenir una trobada privada amb Maradona, espera que l'afició respongui. Per ara, només s'han venut 30.000 entrades.

Actualitzat
Els advocats de la FIFA han traslladat als responsables de l'Associació de Futbol Argentí (AFA) la recomanació que el seleccionador albiceleste, Diego Armando Maradona, no participi en cap acte públic previ a l'amistós contra Catalunya de dimarts que ve, ja que està oficialment sancionat pel màxim organisme internacional.

Maradona, que ha arribat a Barcelona al costat dels jugadors argentins que actuen al seu país, no ha pogut traslladar-se de l'aeroport a l'hotel al costat de la resta de l'expedició i tampoc no ha pogut posar per als fotògrafs al costat de Johan Cruyff, seleccionador català, una imatge que la Federació Catalana de Futbol buscava com a gran reclam publicitari per promocionar el partit.

Cruyff ha visitat Maradona a l'hotel de concentració de l'Argentina, però de manera privada. Ha estat impossible obtenir una imatge de tots dos perquè l'AFA ha preferit que el seu seleccionador no participés en cap acte públic. "Només hem parlat de la família perquè de futbol està prohibit", ha fet broma l'holandès.

Oficialment, Maradona veurà el partit del Camp Nou entre Catalunya i l'Argentina, dimarts a les 20.30 hores, com a espectador. "L'AFA ens ha demanat sis entrades perquè Maradona hi acudirà com a espectador", ha confirmat Jordi Casals, president de la FCF.
Maradona va ser sancionat per la FIFA amb dos mesos de càstig després de les seves declaracions posteriors al partit contra l'Uruguai, que va confirmar la classificació de l'Argentina per al Mundial de 2010.

Casals ha lamentat que els nombrosos fotògrafs que esperaven la imatge de Cruyff i Maradona es quedessin sense la foto. "La teníem confirmada, però a les cinc de la tarda el secretari de Julio Grondona (president de l'AFA) m'ha comunicat que era impossible, perquè el seleccionador no pot participar en cap acte vinculat al món del futbol".
Anar al contingut