Futbol

La FIFA aprova l'ampliació del Mundial a 48 seleccions a partir del 2026

El Consell de la FIFA aprova l'ampliació de participants en les fases finals dels Mundials a partir del 2026

Actualitzat

Gianni Infantino ha aconseguit imposar la mesura que probablement li va permetre guanyar la presidència de la FIFA: les fases finals dels Mundials de futbol passaran de tenir 32 participants a comptar amb 48 seleccions a partir del 2026.

Aquesta mesura l'ha aprovat el Consell de la FIFA per unaninmitat i obligarà a fer un canvi de format. La fórmula que es farà servir serà la defensada pel mateix Infantino: una primera fase consistent en 16 grups de 3 seleccions cadascun (en lloc dels 8 grups de 4 actuals), en què quedarien eliminats els últims de cada grup i els supervivents disputarien una ronda de setzens de final, que ara no existeix.

El que encara no està definit serà el repartiment de les places suplementàries, però, tractant-se d'un increment net, el canvi està ben vist des de totes les confederacions futbolístiques, que incrementarien significativament la seva representació. Així, Europa podria passar de 13 a 16 seleccions; Àfrica, de 5 a 9; Àsia, de 4 o 5 --una plaça en disputa amb una repesca-- a 8 o 9; Sud-amèrica, de 4 o 5 a 6; Nord-amèrica i Centreamèrica, de 3 o 4 a 6 o 7, i Oceania tindria fixa la plaça que actualment es disputa en repesca.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut